Kayyumun avukatından akıl dışı savunmalar

Silvan Belediyesi kayyumu tarafından göreve getirilen avukat Fırat Bakıroğlu, işten atılan çalışanların açtığı davada, belgelere rağmen bu kişilerin hiçbir zaman belediyede çalışmadığını iddia etti.

DBP’li Silvan Belediyesi’ne 8 Eylül 2016 tarihinde kayyum olarak atanan kaymakam Murat Kütük, göreve geldikten sonra Fırat Bakıroğlu’nu sözleşmeli olarak belediyeye avukat olarak aldı. Belediye web sitesinde yayınlanan raporda da Bakıroğlu’nun “17.10.2016/180 sayı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Talebi Üzerine Belediyemizin Avukatlığı İçin Avukat Fırat BAKIROĞLU ile 1 Yıllık Sözleşme Yapılmıştır” şeklinde açıklama yapıldı.

MAHKEMELERDE KAYYUMU SAVUNDU

Kayyum atanmasının ardından 4 Ekim 2016 yılında kaymakam Murat Kütük herhangi bir gerekçe göstermeden ve KHK’ye bağlamadan sözleşme feshine giderek 25 çalışanı işten çıkarmıştı. Bu çalışanların belediye aleyhine açtığı davada Av. Bakıroğlu belediyeyi savunmak üzere görevlendirildi. Bakıroğlu, taşeron ve kadrolu işçilerin işe dönüş ve kıdem tazminatları için açtıkları davada ilginç savunmalar yaptı.

Bakıroğlu, belgelerle belediyede çalıştıklarını ispat eden taşeron işçilerin belediyede çalışmadığını öne sürerken, kadrolu işçilerin de davalarının reddedilmesini savundu. Ayrıca Bakıroğlu’nun ifade tutanaklarında sulh istemediği açıkça görüldü. Silvan Belediyesi’nde taşeron ve kadrolu yaklaşık 67 kişi işten atılırken Avukat Bakıroğlu, emekçilerin işe dönmemesi için elinden gelen çabayı gösterdi.

FIRAT BAKIROĞLU KİMDİR?

Silvan nüfusuna kayıtlı Bakıroğlu, Diyarbakır Barosu’na bağlı olarak avukatlık mesleğini icra etmekte. Silvan’da 2008-2009 yılları arasında bir dönem Demokratik Toplum Partisi (DTP) Silvan İlçe Başkanlığı yapan Bakıroğlu, 29 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde DTP’den belediye başkan aday adayı oldu. Bakıroğlu, yine aynı şekilde 2008-2009 yıllarında bir dönem DTP avukatlığı da yaptı. İlçede özellikle DTP’nin kapatılmasının ardından meydana gelen olaylarda gözaltına alınan yurttaşların avukatlığını yapan Bakıroğlu, mahkemelerde savunma yapmıştı.

EN SON EKLENENLER