AA, Nurhak’ta HBDH’nin önemli isimlerinin yaşamını yitirdiğini iddia etti

Maraş’ın Nurhak ilçesi kırsal alanında, 29 Ağustos’ta çıkan çatışmada MLKP’li Hüseyin Akçiçek dahil 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üyesi Gürbüz Topçu’nun yaralı şekilde gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı’nın askeri kaynaklara dayandırdığını ifade ettiği haberine göre, Dersim’in Ovacık ilçesi kırsalından ayrılarak, Rojava’nın Afrin bölgesine geçmek için yola çıktığı iddia edilen bir grup HBDH mensubu gerilla ile asker arasında Nurhak dağlarında çatışma yaşandı.

Çatışma sonucu aralarında MLKP üyesi Hüseyin Akçiçek’in de yer aldığı 5 gerillanın yaşamını yitirdiği, HBDH’nin önemli isimlerinden Gürbüz Topçu’nun ise yaralı halde gözaltına alındığı iddia edildi.

Gürbüz Topçu hakkında Başsavcılık’tan açıklama yapıldı

Gürbüz Topçu hakkında açıklama yapan Başsavcılık, çeşitli eylemlerin Topçu tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Tunceli’nin Ovacık ilçesi Garipuşağı köyü kırsalında 2010’da 2 askerin şehit edilmesi, bir askerin yaralanması, Tunceli il merkezinde 2011’de halı sahada maç yapan polis memurlarına yönelik saldırıda komiser Cem Kerman ile maçı izleyen öğretmen eşi Dilay Kerman’ın şehit edilmesi, 8 polis memurunun yaralanması, Ovacık’ta 2012’de İbrahim Ergün’ün öldürülmesi, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün 2012’de Tunceli-Ovacık karayolunda kaçırılması, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un 2012’de şehit edilmesi, Tunceli Cumhuriyet Mahallesi’ndeki polis noktası ve karakoluna 2015 ve 2016’da düzenlenen saldırılarda 2 polis memurunun şehit düşmesi ve 3 polisin yaralanması.”

Partilerden henüz açıklama yapılmadı

Konuya ilişkin MLKP ve ya HBDH’den herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı. Daha önce de Anadolu Ajansı, PKK ve YPG’nin önemli komutanları hakkında asparagas ‘ölüm’ haberleri düzenlemiş, kısa süre sonra aksi bilgiler ortaya çıkmıştı.

HBDH’nin oluşumu

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah, Aralık ayından itibaren yürütülen tartışma sürecinin ardından güç ve eylem birliği olarak tanımladıkları “Halkların Birleşik Devrim Hareketi”nin (HBDH) kurulduğunu duyurdu.

Kandil’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklanan Halkların Birleşik Devrim Hareketi, silahlı mücadele dahil tüm alanlarda, devrimi yükseltmek için güçlerini birleştirdiklerini ilan etmişti.

gazeteyolculuk

EN SON EKLENENLER