Etnik çatışmanın diğer adı: SÜRGÜN

Etiyopya’da etnik çatışmalar sürerken bir yıl içerisinde kendilerine yönelik saldırılardan korktukları için 5 farklı bölgeden 400 binden fazla Oromolu yer değiştirmek zorunda kaldı

Etiyopya’nın Oromo ve Somali Eyaleti sınırındaki çatışmalar nedeniyle 55 binden fazla kişi, evini terk etmek zorunda kaldı. Bir yılda evlerindne olanların sayısı 400 bini aştı. Etiyopya’da etnik çatışmalar sivilleri yerinden ediyor. Oromo Eyaleti Sözcüsü Addisu Arega, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sınır bölgelerindeki etnik çatışmalar nedeniyle Somali Eyaleti’nde yaşayan 55 binden fazla Oromolunun evlerini terk ettiğini belirtti.

Arega, sadece bir yıl içerisinde kendilerine yönelik saldırılardan korktukları için 5 farklı bölgeden 400 binden fazla Oromolunun yer değiştirmek zorunda kaldığını kaydetti.

Görüşmeler yapılıyor

Öte yandan, yerel basında çıkan haberlere göre, iki eyaletin yöneticileri söz konusu sorunu görüşmek için federal hükümet yetkilileri ile bir araya geldi. Oromo Eyaleti Başkanı Lemma Megersa, toplantıda mevcut çatışmaların bireysel meseleler nedeniyle çıktığını, daha önce yaşanan arazi anlaşmazlığıyla ilgili olmadığını iddia etti. Somali Eyaleti Başkanı Abdi Muhammed Ömer ise, çatışmalardaki tavrın her iki halkın kültürüne de ters olduğunu ifade etti.

ADDİS ABABA

33

EN SON EKLENENLER