Rakka’da QSD’li Şii savaşçı

Rakka’da adım adım zafere ilerleyen QSD operasyonlarında, Şii bir savaşçı da yer alıyor. Beşar Esad’ın memleketi Lazkiye’den QSD saflarına katılan Şii savaşçı Xalid Mihemed, Rakka’da sona gelindiğini belirterek, “Bir devir kapanacak ve yeni bir devir açılacak” dedi.

Lazkiye’den Rakka’ya

Xalid Mihemed, Beşar Esad ailesinin doğum yeri olan Lazkiye’den geliyor. 40 yaşında ve 5 çocuk babası olan Mihemed’in, önce kendisi daha sonra da ailesi Lazkiye’ye bağlı Qardaha’dan çıkıyor. Doğu cephesinde gerçekleştirilen operasyonlarda ön cephelerde yer alan Mihemed, beyaz ve mavi renkleri barındıran takkesiyle dikkat çekiyor. Rakka’da tarihi bölgelerin kurtarılması için günlerce ter döken Mihemed, kentte zafer için sona gelindiğini kaydetti.

‘QSD başaracak’

Yaklaşık 3 yıl önce QSD’ye katıldığını ifade eden Mihemed, Suriye’de Şiilerin çoğunlukla rejim taraftarı olduğunu söyledi. Rejimin Şiilerin sorunlarını çözemeyeceğini söyleyen Mihemed, QSD’yi çözüm olarak gördüğünü belirtti. Mihemed, ülkenin kozmopolit bir yapısının olduğunu, renkliliğin DAİŞ tarafından ortadan kaldırılmak istendiğini, buna ancak demokratik güçlerin karşı çıkabildiğini kaydetti. Mihemed, QSD’nin oluşturduğu hava ile ülkede var olan çok renkli yapının korunacağına inandığını söyledi.

‘Bir devir kapanacak’

Mihemed, “Şimdi son darbeyi vuracağız. Aynı zamanda bir devir kapanacak ve yeni bir devir açılacak. Hep beraber kentlerimizi karanlıklardan kurtarıyoruz. Ben bir Şii’yim. Ta Lazkiye’den kalkıp geldim. DAİŞ bize çok yöneldi. Unutulmayacak katliamlar yaptı. Ona karşı savaşmadan bir şey elde edemezdik” dedi.

Nazım Daştan/Rakka-MA

EN SON EKLENENLER