‘AB, ‘vize krizinde’ ABD’yi haklı buluyor’

Afganistan’a atanan ABD Büyükelçisi John Bass’ın geçtiğimiz akşam düzenlenen veda kokteyline, siyasi ve askeri kesimden kimse katılmadı. Davete katılan gazeteci Murat Yetkin, AB elçilerinin ‘vize krizinde’ ABD’yi haklı bulduğunu yazdı
ABD Büyükelçisi John Bass’ın vize krizinin gölgesinde bir hafta içinde Türkiye’den ayrılmaya hazırlanıyor. Afganistan’a ABD Büyükelçisi olarak atanan Bass, dün gece bir veda kokteyli verdi. Davete katılan Hürriyet yazarı Murat Yetkin, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın dün gece Çankaya’daki büyükelçilik konutundaki veda kokteyline siyasi, bürokrat ve askeri kesimden kimsenin katılmadığını belirtti. Yetkin, “Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim” diye kaydetti.

AB, Türkiye’yi haksız buluyor…

‘Büyükelçinin buruk vedası’ başlıklı yazısında, AB ülkelerinin ‘vize krizi’ karşısında, ABD’yi haklı bulduğuna dair, veda kokteylinden ‘bir de gözlemini’ aktaran Yetkin, “Başta Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri olmak üzere çoğu yabancı diplomat ‘Bugün ona, yarın bize’ endişesi içinde bu krizde ABD’yi haklı görüyor.” diye yazdı.

EN SON EKLENENLER