Bu sayıda konu ‘erkeklik’

Yayın hayatına 8 Mart 2016’da başlayan üç aylık bilim kuram dergisi Jineoloji’nin 7’nci sayısı çıktı. “Erkek Doğasına Bakış ve Erkeklik” konusunun işlendiği bu sayıda erkeklerle yapılmış tartışmalar da yer alıyor.

Nagîhan Akarsel tarafından kaleme alınan, “Empati ile Yola Çıkmak” yazısında “Neden Erkekleri Anlayalım?” meselesine empati tartışmaları üzerinden bir kapı aralanıyor. Özlem Ekinbaş, Güler Özavcı, Awjin Brossa, Fidan Yıldırım, Beritan Güneş, Arîn Vîyan, Nazan Üstündağ ve Gülistan Aydoğdu ise yazılarında erkekliğin kurgulanışının ve kimliğinin ilk zamanlarından şimdiye kadar hangi ideolojik ve kültürel araçlarla gerçekleştiğini ele alıyor.

Hêvi Nimet Gatar, militarizm ve faşizm arasındaki kaygan zeminde erkekliği yeniden üreten yapıları ele alırken, Tamar Shirinian “Erkeklerden Sonra Kurgusal Bir Etnografi” başlığı ile bir yazı kaleme alıyor. Katia Arslan da tespih-erkeklik ilişkisi üzerinden bir obje-erkeklik değerlendirmesi yapıyor. “Sosyalizmin Temel İlkesi; Erkeği Öldürmek” başlığıyla Zeynep Esenül bir yazı kaleme alıken, Mukaddes Erdoğdu Çelik de toplumsal cinsiyet atölyelerinde ortaya çıkan deneyimlere vurgu yapan bir yazı kaleme alıyor. Son sayıda Hüsna Emek ve Fatma Koçak’ın yazılarının yanı sıra ‘Erkeklerden Tanımlamalar, Sorgulamalar’ başlığıyla erkeklerle yapılan tartışmalara da yer veriliyor.

EN SON EKLENENLER