‘İktidarınızı da yasalarınızı da tanımıyoruz’

Müftülük yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın yasalaşmasına, kadınların tepkisi devam ediyor. Tasarı yasalaşsa bile mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen İzmirli kadınlar, kadınlara yönelik hak gasplara karşı ‘Artık yeter’ dediler.

‘Artık yeter’

Bu yasalar ile kadınların kazanılmış haklarının hedef alındığını belirten Dilan Taşdemir, “Türkiye’de ciddi anlamda bir kadın hakları istismarı var” diyerek, hükümetin dini vurgular ile kadınların haklarını ellerinden almaya çalıştığını belirtti.

Müftülük yasası ile birlikte kadın ve çocuk haklarına ket vurulduğunu ifade eden Sevgi Doğan da, hükümetin bu tür yasalar yerine, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerini engelleyecek yasalar yapması gerektiğini belirtti. Doğan, “Yasa geri çekilene kadar kadınların direnişi sürecek” dedi.
İzmir Halkevci Kadınlar Üyesi Evrim Çakır ise, şu sözler ile tepkisini dile getirdi: “Müftülük yasasına itirazımız var, çünkü bu tasarıların yasallaşması demek biz kadınların kazanılmış bir dizi hakkının gaspı demek, çocuk yaşta evliliklerin önünün açılması, çocuk istismarının örtbas edilmesi demek. İktidara geldiği günden bugüne kadınların bedenleri ve yaşamlarına saldırmak için fırsat kollayanlar, yasayı apar topar geçirdiler. Tek adama biat ederek, bu tasarıya onay verenlerin, kadın ve çocuk düşmanı yasalarını da, gericilik ve kadın düşmanlığı üzerine inşa ettikleri iktidarlarını da tanımıyoruz.”

JINNEWS

EN SON EKLENENLER