Arap kanaat önderleri: Öcalan tüm Ortadoğu halklarının önderidir; durumu hakkında acil açıklama bekliyoruz

Kuzey Suriye’deki Arap kanaat önderleri ‘Türk devletinin gayri ahlaki yöntemlerini sonlandırması ve Öcalan’ın durumunun bir an önce açıklanması gerektiğini’ söyledi

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumuna ilişkin bilgi almak isteyen bölge halkının eylemleri sürerken, Arap aşiretleri kanaat önderleri de Öcalan’ın durumuna ilişkin acilen güvenilir bir açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

El Zibed Aşireti kanaat önderlerinden Raxib El Faris, “Öcalan’ı sadece Kürtlerin önderi olarak görmüyoruz, tüm Ortadoğu halklarının önderidir. Fikir ve felsefesiyle tüm halkların özgürlük yolunu aydınlatıyor” dedi.

El Cewala Aşireti kanaat önderlerinden Cuma Seyid de “Türk devleti Öcalan’a yönelik ihlalleri ile Kürt halk gerçekliğini gizlemek ve Kürt halkını kendi gerçeğinden uzaklaştırmak istiyor. Öcalan’ın durumunun bir an önce açıklanması ve ondan haber alınması gerekiyor” dedi.

Şerbiya Aşireti kanaat önderlerinden Mihemed El Salih de Öcalan’ın felsefesiyle tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele ettiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Öcalan’ın fikir ve felsefesi ile Ortadoğu’daki tüm sorunların sonu gelecek ve tüm halk özgürce yaşayabilecek. Tüm insan halkları örgütlerinin Türk devletinin uluslararası anlaşmaları ihlaline karşı çıkmalı ve hesap sormalıdır.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER