13 Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmeni’nin davası 15 Mart’a ertelendi

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için 13 gazeteci ve yazarın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme eksik savunmaların alınması için duruşmayı erteledi

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan 13 gazeteci hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan gazetecilerin katılmadığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Temsilcisi Uğur Güç, gazeteciler Elif Ilgaz, Candan Yıldız, Ayşe Oyman ve yazar Nevzat Onaran ise duruşmayı izledi.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte iddia makamı, savunması alınmayan gazetecilerin savunmalarının alınması için duruşmanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı, 15 Mart 2018’e erteledi.

Dava kapsamında “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan DİSK Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, Evrensel yazarları İhsan Çaralan ve Fehim Işık, gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Celal Başlangıç, Celalettin Can, Öncü Akgül, Hüseyin Aykol, Ömer Ağın, Dilşah Kocakaya, Mehmet Şirin Taşdemir, Veysel Kemer ve Yüksel Oğuz yargılanıyor.

EN SON EKLENENLER