Barış Anneleri Öcalan için açlık grevinde…

Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacı ile 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ve son süreçte yayılan provokatif haberlere karşı bugün açlık grevine başladı. Şube binalarında açlık grevine başladıklarını açıklayan Barış Anneleri, 3 gün boyunca eylemlerini sürdürecek. Açlık grevi açıklamasına DBP, HDP il yöneticileri, TJA aktivistleri katıldı. Açlık grevi eylemini başlatmadan önce basın açıklaması yapan anneler, Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya dek eylemlerimiz sürecek dedi.

3 günlük açlık eylemi…

Barış Annesi Nafiye Yiğit Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinerek, tecridin biran önce kaldırılması gerektiğini ifade etti. Jinnews’in geçtiği haberde Nafiye, “Abdullah Öcalan Kürt halkı önderidir. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve yapılan haberler bizi endişelendiriyor. Çocuklarımız cezaevlerinde dönüşümlü açlık grevine başladı. Bu açlık grevi şimdilik dönüşümlü ama Abdullah Öcalan’dan haber alınamaması halinde bu açlık grevi ölüm orucuna dönüşür. Cezaevlerinden cenazeler artık çıkmasın. Bunun için kimin üzerine ne düşüyorsa biran önce yapmalıdır. Tecridin derhal kaldırılması ve cezaevlerindeki açlık grevlerinin son bulması için 28 anne ile birlikte 3 günlük açlık grevi eylemi başlatıyoruz. Barış Anneleri Meclisi olarak bütün illerde toplamda 40’tan fazla barış annesi bugün aynı anda açlık grevine başladık” dedi.

EN SON EKLENENLER