‘Ece’yi öldüren sağlık sistemidir’

Nuran Güdemek, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ndeki çalışma koşullarından dolayı yaşamına son veren yeğeni Dr. Ece Ceyda Güdemek hakkında konuştu. Güdemek, yeğeninin kendisiyle yaptığı son telefon konuşmasında, ‘Dayanamıyorum artık’ dediğini aktardı

Geçtiğimiz hafta içinde Adana, Êlih (Batman) ve İstanbul’da görev yapan iki hekim ve bir tıp öğrencisinin yaşamına son vermesi, sağlık sistemindeki eksiklikleri bir kez daha açığa çıkardı. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 29 Ekim’de çalışma koşullarından şikayet ettiği bir not bırakarak, yaşamına son veren pediatri asistanı Dr. Ece Ceyda Güdemek (26) ise, Dîlok’ta (Antep) toprağa verildi. Güdemek, yaşamına son vermeden evvel yazdığı notta, sağlık sitemindeki eksikliklere ve yoğun çalışma saatlerine dikkat çekmişti. Yeğeninin yaşamına son vermesine sebep olan sağlık sistemini eleştiren Nuran Güdemek, “Ece, mezun olduğu günden beri bir kahve içecek zaman bile bulamıyordu” diye belirtti.

‘Tek hayali doktor olmaktı’

Güdemek, yeğenin tek hayalinin doktor olmak olduğunu dile getirerek, “İlk başta her şey yolundaydı. Zamanla çok yıpranmaya başladı. Beni o kadar sevmesine rağmen, görmeye bile gelemiyordu çünkü vakti yoktu” dedi. Yeğeninin sürekli, “Başımı kaşıyacak vaktim yok” dediğini söyleyen Güdemek, yeğeninin kendisiyle yaptığı son telefon görüşmesinde,“36 saat mesai yapıyorum, bıktım artık çalışmaktan. Çok sıkıldım artık, dayanamıyorum” dediğini aktardı.

‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’

“Ece’yi öldüren mevcut sağlık sistemidir” diye tepkisini dile getiren Güdemek, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim canımız yandı, lütfen başka ailelerin canı yanmasın. Bu sistemi bir an önce değiştirsinler. Türkiye’de okuyup mesleğini yapamayan onlarca insan var. Onların istihdamı yapılsın, sağlık çalışanları rahat bir nefes alsın.” Bazı medya kurumlarında yeğeninin ailevi problemlerden dolayı yaşamına son verdiğine dair çıkan haberlere de değinen Güdemek, “Aile tarafından asla bir sorun yoktu. Ama bazı ajanslarda ailevi sorunları vardı gibi asılsız şeyler yazılması bizi çok üzdü. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. O bizim meleğimizdi. Biz bu haberi yazanlar ve hastane hakkında dava açacağız. Başka Eceler ölmesin diye mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 Filiz Zeyrek/Jinnews

EN SON EKLENENLER