Figen Yüksekdağ’dan Mektup: Zulmün Barajını Kadınlar Aşacak

Haberin İngilizcesi  için tıklayın

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kandıra Cezaevi’nden yazdığı mektupta “Zulmün barajını kadınlar aşacak” dedi.

Mektubunda kadın cinayetlerine, işçi cinayetlerine, toplumsal cinsiyet temelli şiddete, toplumsal baskılara değinen Yüksekdağ, “Başta kadınlar olmak üzere, toplumun üreten ama ezilen çoğunluğu için anın bu kadar hayati olduğu bir zemindeyiz. Seçimler işte böyle bir zeminle örtüştü” dedi.

HDP’nin barajı geçmesini de, toplumdaki değişimi de “örgütlü özgür kadın iradesi”nin sağlayacağını belirten Yüksekdağ, mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Birçok haliyle bu seçim kadıların seçimi olacak. Yaşam ve özgürlüğü bıçak sırtından çekip alacak olan, zulmün barajını yıkacak olan kadınlardın çünkü. Ve buseçimde kadınların birçok güzel halini göreceğiz yine: Sandık başında emek ve adalet, sokakta- kortej başında coşku ve cesaret, halay başında al mendil ve hareket… Yaşamdan koparılan bütün kadınlar için inadına; ‘kadın yaşam özgürlük’ diyerek menzile yürünecek. Kadın insanlığımızın adlarını, anılarını, acılarını sırtlanarak durmadan, yüksünmeden menzile varılacak. 16 yıl boyunca katledilen binlerce kadının hesabı zulmün barajı altında kalmasın diye. Cizre’de 7 yaşında Cemile’nin buzdolabında saklanan ölü ve narin bedeni unutulmasın diye… Taybet Ana’nın ahı yerde kalmasın diye… Karnında bebeğiyle iki canlı kadılar erkeğin ve devletin kurbanı olmasın diye… Mutlaka kadınlar kazanacak.”

Ne olmuştu?

4 Kasım 2016’da HDP’den sekiz diğer milletvekiliyle gözaltına alındı ve aynı gün tutuklandı. 21 Şubat 2017’de milletvekilliği Meclis tarafından düşürüldü. 9 Mart 2017’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu, Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgilerin Yargıtay’ın sicil kayıtlarından düşürüldüğünü açıkladı. (ÇT)

EN SON EKLENENLER