Türkiye’nin gündemine oturan olayda korkunç şüphe… Bağış için mi kestiler?

Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde bulunup yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan yavru köpek geçtiğimiz haftaTürkiye’nin gündemine oturmuştu. Köpeğin ölümüne yol açtığı iddiasıyla greyder operatörü İlhan M tutuklandı. İlhan M., ifadesinde “Köpeklere zarar vermedim. Suçsuzum” dedi.

“BAĞIŞ TOPLAMAK İÇİN O HALE SOKTULAR”

Olayla ilgili Savcılık soruşturması sürerken, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Deney Hayvanları Kurulu Temsilcisi Fırat Ahmet Yıldız dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı. Cumhuriyet Pazar’dan Gürer Mut’a konuşan Yıldız, “Bu olayın kepçe operatörüyle falan alakası yok. O hayvanı birileri bağış toplamak için o hale soktu” dedi.

Yıldız iddiasını şu ifadelerle sürdürdü: O hayvahayvanın üzerinden bazı dernekler büyük bağışlar topladı. Zaten bu ilk de değil. Ben size 6 ay içinde buna benzer 15-20 vaka gösterebilirim. Sırf bağış toplamak için köpeklerin bacaklarını kırıyorlar, kesiyorlar, hatta asit döküp yakıyorlar.

“KÖPEK ÜZERİNDEN TOPLANAN BAĞIŞI HAYAL EDEMİYORUM”

Hayvan sever kisvesi altındaki kişiler bunlar. Hepsi bir derneğin başkanı. Elimizde bir belge olmadan kimseyi suçlayamayız ama gelin bu olayı sorgulayalım: Bu köpeğin ilk bulunma videosu, ilk bulunduğu yerden veterinere gitme, ilk veterinerden gelip teslim alan adamın çektiği görüntüler nerede? Yok. Ataşehir’deki veterinerden servis edilen fotoğraflar var ortada. Bu kadar önemli bir olayda böyle bir şey olamaz. Sorduk niye görüntüsü yok diye, şoka girdiğimiz için hayvanın videosunu çekemedik dediler. Şoka girdiysen, o hayvanı almaya giderken, İBAN numarasını koyup yardım nasıl topladınız? O yavru köpek uyutuldu bir yerde iyi de oldu çünkü o hayvanı dilendireceklerdi. Bakın şu yavru köpek üzerinden toplanan parayı ben hayal edemiyorum. Belki de 500 bin TL toplandı, bilmiyoruz. Devlet bu olayın üstünü kapatmak istiyor. Biz suçluyu bulup hapse attık diyorlar. Kepçe operatörü o büyük araçla minicik hayvanın bacaklarını sonrada kuyruğunu nasıl kopartacak? Zaten o garibanı da büyük ihtimalle seçimden sonra bırakacaklar. Adamın suçu yok. Bildiklerimizi Sakarya’daki savcıya gidip analatacağız. Ama araştırırlar mı bunu sanmıyorum.

EN SON EKLENENLER