“ALEVİLER CANDIR”

“Adil”,”Şeffaf”,”Güvenilir” Sorumluluk sahibi Alevilik ilklerine bağlı kendi özüne dönen ve ayrımsız tüm toplumla stratejik iletişim süreci oluşturun Garip Dede Dergâhı büyük bir onurla canlarını misafir etti.

Baskı, inkâr, ret ve asimilasyona karşı demokrasi, bireysel inanç özgürlüğü laik ve demokratik bir yaşam için mücadeleyi dost –düşman kavramıyla değil, et –tırnak deyimine uygun sevgi ve hoş görüyle dile getiren Garip Dede Dergâhı ideolojik kimlik temsilciliği değil, Alevilik inancının temsilcisi olmuştur.

Ve Bu çabaları zaman zaman siyasi pozisyonların özde hedefi haline getirilse dahi, Garip Dede Dergâhı Alevilerin siyasi tavır alışkanlıklarını değiştirmiş, düşündürücü, sorgulayıcı ve örgütlülük bilincine nefes getirmiş, Alevi kurumlarının kabul edilmeyen hukuki statüsü, asimilasyonlarla yasaklanan örgütlenme biçimi buna karşı Holdingleşen diyanetin işleyişi ve hizmetlerinin mezhepçi çerçevede haksızlığa dayalı şekilde yükselmesinin önüne geçen mücadelelerde bulunmuştur ve bulunacaktır.

Temel hak ve özgürlüklerimiz devletin iç problemi olmaktan çıkmış, Uluslararası anlaşmalar ve kararlar yok sayılmışken Alevilerin Diyanetin statüsü konusunda önerilere tabi tutulmasına rest çekmiş hakları konusunda ısrar etmiştir.

Diyanetin yeniden yapılandırılması, Alevilerin bu kurum içinde temsil edilmesi, Alevi dedelerine maaş verilme görüşleri Aleviliğin ilkesel ve yapısal dokusuna ters düşer demiş, bu anlamda Bireysel inanç özgürlüğü şart demiştir.

Aleviler kentlerde, metropoller de üretime dâhil olurken, kentleşme pratiğine de sahip olmaya başlamışlardır. İnançsal açıdan ise kendi geleneklerini talibi oldukları dedeleri ile etkileşimli bir tutum sergilemeyi başarmışlardır bu etkileşimi Alevilik ilkleri ile örgütleyen bizler;

DERGÂHIMIZIN CEMEVİ HİZMET BİNASI HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN MADDİ TEŞEBBÜSÜ DEĞİLDİR, HALKIMIZIN EMEĞİYLE VE O GÜZEL YÜREĞİYLE YAPILMIŞ SAMİMİ VE MEŞRU TALEPLERİNİN BİR ANITIDIR diyoruz…

Bu emeğin çarpıtılarak değersizleştirilmesine ve bu tutumun hastalık derecesine getirilerek

Yolumuzun tartışılmasına, kriminalize ve popüler siyasi söylemlere dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz

Saygılarımızla

GARİP DEDE DERGAHI YÖNETİM KURULU

 

 

EN SON EKLENENLER