Vicdanınızı kilitlemeyin

İnsan hakları; bireyin barış, güven içinde itibar görerek, yaşamasını garanti eder.
BARIŞ; Her vatandaşın cinsiyet, renk, din, inanç, dil veya statü açısından ayrımcılığa uğramadan aynı coğrafyada birbirine bağımlı, hoşgörü ve sevgi gibi bölünmezlik duygusuyla yaşamasıdır.

DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK.
Demokrasi, Tüm dünyada evrensel kabul edilmiş bir yaşam idealidir. Bireyin ve toplumu koruyan ortamı demokrasi sağlar
Adalet; eşitlik ve hak kavramlarına dayanarak demokrasi ilkeleri ışığında tüm kararların yasaya uygun olarak uygulamasını gerektiren hukukun üstünlüğüdür. Keyfi ve öngörülemez hiçbir nedenle adalet hakkı yasaklananamaz.

Özgürlük ise; bireyin toplum içinde yüce insani değerler düzleminde kendini hür ve uyumlu hissetmesidir bireyin özgür olması insanlığın en gerçek erdemidir. İnsan bu erdemlerle yaşar ve bu erdemleri insani değerleriyle korur.

Bu ilkelerin her biri insanlık onuru için vazgeçilmezdir, ağırlaştırılmış tüm tecrit koşulları bu üç ilkeyi yasaklamaya yöneliktir ve bu rasyonel bir insan hakları ihlalidir
Buna karşı yaşam ilkelerinden vazgeçmek istemeyenlerin son çare olarak başvurduğu direnme yöntemi ise açlık grevleridir. Yani Bireyin onuru için üzerinde uzlaşacağı yol olarak seçtiği bir yöntemdir ve bizler insanın kutsal yaşama hakkının, yasalara karşı ihlal edilmesine karşıyız.

Bin dörtyüz yıl önce Şah Hüseyninin katledilmesine karşı Alevilerin yas ve oruç tutması inançsal özgürlük için bir eylem ve direnişiydi Şah’dan yana olanlar özgür olana dek sürdürmeyi onur saymıştır.

Ve sonraki yüzyıllarda Rusya’da, İrlanda’da, İngiltere’de ve ülkemizde siyasi olarak başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçları insan hakları kapsamına alınarak açlık greviyle karşılaşan hekimlerin alacakları tavır ve ilkeler uluslar arası alanda özgürlük, adalet ve hukuk hakkı çerçevesinde şekillenmiştir.

Bu nedenle insanlık onuru için özgürlükten yana olan; işçilerin, aydınların, gazetecilerin, kadınların, gençlerin son çare olarak gördükleri bu direnişlerine kulak vermeliyiz, duyarlı olup vicdanlarımızı kilitlememeliyiz…

Saygılarımla

EN SON EKLENENLER