Van’da 1 Mayıs mitingi yasaklandı

Sendikalar, dernekler ve siyasi partiler 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Musa Anter Barış Parkı’nda kutlamayı planlıyordu. Ancak Van Valiliği, Çarşamba günü yapılması öngörülen kutlamayı yasaklama kararı aldı.

Valilik açıklamasında, “sol terör örgütleri” ve “açık alan yapılanmaları” gibi kavramlar kullanması dikkat çekti. Açıklamada, “Sol terör örgütleri ile açık alan yapılanmaları tarafından 1 Mayıs ve devamı sürecinde sokağa çıkma çağrıları yapılarak kitlesel sokak hareketliliği oluşturulmaya çalışıldığı” iddia edildi.

Valilik, daha da ileriye giderek 29 Nisan-8 Mayıs tarihlerini kapsayan 10 gün süreyle mülki sınırlar içinde düzenlenecek yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma ve benzeri türdeki her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına karar verdi.

Valilik açıklamasında mevcut gerginliğin kaynağına ilişkin bir itiraf da yer aldı.: “Ayrıca 31 Mart 2019 seçim sonuçlarının açıklanması akabinde yasal itiraz süreci başlamış ve ilimizde de söz konusu itiraz sürecinin uzaması nedeniyle, ilimizde ve bazı ilçelerimizde seçimi kazanan adaylara mazbataları verilememiş olduğundan sürecin vatandaşlar arasında gerginliğe sebep olduğu değerlendirilmektedir.”

Açıklamada, “toplumsal barışı” zedeleyecek eylemlerin olabileceğini de iddia edildi.

EN SON EKLENENLER