Efrîn’de 400 zeytin ağacı kesildi

Efrîn kantonunda bölge halkının aktardığı bilgilere göre, Şera ilçesine bağlı Kefercenê köyünde çok sayıda zeytin ağacı çeteler tarafından kesildi.

Aynı kaynaklar, bir grup Lîwa El-Weqas isimli çetelerin Şiye ilçesine bağlı Senarê ve Hêkêçe köylerinde 40 yıllık 400 zeytin ağacını kestiklerini aktardı.

KESİLEN AĞAÇLAR

Kesilen ağaç sayıları ve sahipleri şöyle:

“Senaro köyünden Hesen Sebri’nin 70 zeytin ağacı, Heçeke Köyü’nden Luqman Qazirkli Dalo’nun 50 zeytin ağacı, Hekeçe köyünden Mustafa Mihemmed Hesen’in 40 zeytin ağacı, Heçeke köyünden Welid Suleyman İbrahim’in 100 zeytin ağacı ve yine Heçeke köyünden Mihemmed Suleyman İbrahim’in ise 150 zeytin ağacı.”

10 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLDİ

İşgalci Türk devleti çeteleri, demografik yapı değişimi kapsamında bölge halkını zorunlu göçe tabi tutuyor ve halkın evlerine el koyarak kendi ailelerini yerleştiriyor. Yine aynı amaçla halkın malına göz dikerek hırsızlık ve talanını sürdürüyor. Efrîn İnsan Hakları Örgütü’nün resmi rakamlarına göre, Efrîn’in işgalci Türk devleti tarafından işgal edilmesinden bu yana 10 bin adet zeytin ağacından fazlası kesildi.

EN SON EKLENENLER