Borusan Quartet Amsterdam’da alkışlandı

Borusan Quartet davet edildiği 25 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında Amsterdam’ın ünlü konser salonu Muziekgebouw’da düzenlenen dünyanın en büyük yaylı sazlar dörtlüsü festivali, “The String Quartet Biennale Amsterdam” da üç konser verdi.

Esen Kıvrak (keman), Özgür Baskın (keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ (çello) dan oluşan Türkiye’nin en ünlü ve geniş repertuvara sahip dörtlüsü Borusan Quartet, 28 Ocak’ta Peteris Vasks, “String Quartet no. 4” ve Giuseppe Verdi, “String Quartet” eserlerini; 29 Ocak’ta Fazıl Say, Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve Hasan Uçarsu’nun eserlerini ve 30 Ocak’ta Ludwig van Beethoven’ın doğumunun 250. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Early Beethoven” bölümünde “ Beethoven, “String Quartet no. 5” ve Burhan Öçal “Eski İstanbul” eserlerini seslendirdi.

İki yılda bir düzenlenen festivalde aralarında Artemis, Juilliard String, Ragazze,  Alma, Arditt, Dostojevski’nin de olduğu 0n dokuz kuartet konser verdi. Bianel boyunca 50 konser, müzik yazarı Serhan Bali’nin de davet edildiği konuşmalar ve atölyeler gerçekleşti.

Topluluğun çellisti Çağ Erçağ İstanbul’a dönüşlerinde, “Juilliard String ile aynı sahneyi paylaşmak, dünyanın saygın kuartetleri arasında Türkiye yi temsil etmek, böyle bir seyirci tarafından ayakta alkışlanmak gurur verici” diyerek memnuniyetlerini ifade etti.

EN SON EKLENENLER