“CİHATÇI ÇETELERİ KORUMAK NEDEN MİLLİ ÇIKARIMIZ OLUYOR”

Demokrasi için Birlik, Diyalog Grubu, Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu, Yurttaş Girişimi, ‘Savaşa karşı ortak açıklama’ yayınladı. Açıklamada hükümetin Suriye politikasına tepki gösterildi.

Ortak açıklamada, “Neden komşularımızın topraklarını işgal etmek uğruna ölüyoruz? Neden bu ülke açlıkla, yoksullukla, işsizlikle boğuşurken kaynaklarımız savaşa, bombaya, ölüme harcanıyor? Soruyoruz, ölenler kimin evladı, daha kaç can vereceğiz?” soruları soruldu.
Devamla, “İdlib’de cihatçı çeteleri korumak neden milli çıkarımız oluyor?” sorusu sorularak, iktidarın cihadist gruplarla kurduğu yakın ilişki eleştirildi ve son olarak, “Verecek cevabınız var mı?” sorusu yöneltildi.

Ayrıca birçok yazar, akademisyen, gazeteci ve siyasetçi askerlerin geri çekilmesi için deklarasyon yayınladı.

Deklerasyonda, “Ülkemizin bir çıkmazın içine sürüklendiğini, evlatlarımızın başka bir ülkenin topraklarında savaştırılırken can verdiğini, ülkemizin emperyalizmin maşası, dinci terörün hamisi olarak konumlandırıldığını görüyor ve tüm bu olumsuz gelişmeleri durdurmak için harekete geçmek gerektiğini düşünüyoruz.” denilerek “Suriye topraklarındaki askeri varlığımız derhal son bulmalı, askerlerimizin salimen evlerine dönmesi sağlanmalıdır.” çağrısı yapıldı.

EN SON EKLENENLER