Ankara’da yeni bir köpek katliamı

Ankara’da 15-20 köpek poşetler içinde ölü bulundu. HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, köpeklerin nasıl öldüğünü, poşetlerle sokağa atanların bulunmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek Mahallesi’nde 15-10 köpek poşetler içinde ölü bulundu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, mahalleye siyah poşetler içinde atılan köpeklerin gönüllü hayvan sever Nihan adlı kişi tarafından fark edildiğini söyledi.

Olayı anlatan Özkan, “Nihan arkadaşımızın yardım çağrısına ulaştık. Doğa koruma ve milli parklar müdürümüzü aradık kendilerinin olay yerine intikal etmesini ve tutanak oluşturmalarını söyledik. Onlar intikal etti, emniyet ve büyükşehir belediyesi de intikal etti. Orada bulunan 15- 20 civarındaki köpeğin üzerinde tedavi amaçlı işlem yapılmış, bantlarla duran köpeklerin kuvvetli ihtimal bir veteriner kliniği tarafından tedavi aşamasında ölen köpekler olduğunu düşünüyoruz. Yani herhangi bir zehirleme ve öldürme değil. Çünkü oradaki bulgular bunu gösteriyor” şeklinde aktardı.

‘Belediye görevini yapmadı’
Ölen köpeklerin uzun zamandır bulundukları yere atıldıklarını ifade eden Özkan, “Bunun için emniyetten o güzergâhtaki MOBESE kameralarının incelenmesi destek talep ettik. Oraya herhangi bir klinik aracının gelip gelmediğine dair bilgilendirme istiyoruz. Belediye sadece oradaki ölü köpekleri alıp 5199/34 sayılı kanuna istinaden bertarafını yapacak. 5199/34 istinaden derin bir 1,5-2 metre kadar çukur kazıp hayvan ölülerini oraya koyup kireçlemeleri ve toprakla basınç yapıp kapatmaları gerekirdi fakat bunu yapmamışlar” şeklinde konuştu.

Özkan, köpeklerin nasıl öldüğünü, poşetlerle sokağa atanların bulunmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Özkan, “Bu tür olayların yaşanması hepimizi üzdü hiçbir kliniği zan altında bırakmak istemiyoruz. Ama eldeki bulgular bunu gösteriyor. Hayvana şiddet, tecavüz, hapis cezasına alındığı gibi bu tür eylemlerde bulunan insanlara da kati cezalar getirilmiş olsa bu tür vakalar yaşanmaz. Hiçbir klinik insan hayatını toplum hayatını hiçe saymamalı. Hiçbir klinik ekmek kazandığı o kliniğin, ekmek teknesi olan hayvanlara nankörlük etmez. Kaldırıp öyle atmaz cezaların kati olmasını talep ediyoruz” dedi.

MA/ANKARA

EN SON EKLENENLER