Çağlar Demirel: Tehlikeyle karşı karşıyayız

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde rehin tutulan HDP eski Milletvekilli Çağlar Demirel, cezaevinde her hangi bir önlemin alınmadığını belirterek, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Cezaevlerinde koronavirüs önlemlerinin alınmaması tepkilere neden olurken, Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Çağlar Demirel, annesi Gülperi Demirel ile yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde virüs için herhangi bir önlemin alınmadığını söyledi. Cezaevinde virüs ile ilgili bir test yapılmadığı, bu nedenle büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını kaydeden Demirel, öncelikle hasta ve yaşlı tutukluların acil bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Temizlik malzemesi verilmiyor
Bulundukları cezaevinde hijyen konusunda herhangi bir değişikliğin olmadığını ifade eden Demirel, “Koronavirüs ile ilgili herhangi bir hijyen malzemesi verilmemiştir. Temizlik malzemelerine erişim ise önceden olduğu şekilde devam etmektedir” diye konuştu.

Cezaevleri boşaltılsın
Anne Gülperi Demirel ise cezaevlerindeki virüs tehlikesinin büyük olduğunu dile getirerek, geç olmadan tüm tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Anne Demirel, cezaevlerinden cenaze çıkmadan boşaltılması için kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

EN SON EKLENENLER