Ali Metin Dede aramızdan ayrıldı

Hüseyin Abdal Ocağı’ndan Ali Metin Dede Ankara’da Hakk’a yürüdü.

Sivas Divriği Çamşıhı yöresinden, Hüseyin Abdal evlatlarından, Alevi Yolu’na hizmet etmiş Ali Metin Dede, dün Ankara’da Hakk’a yürüdü.

Ali Metin Dede, bugün saat 16.00’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Batıkent Cemevindeki uğurlamanın ardından Karşıyaka mezarlığında sırlanacak.

Demokratik Alevi Dernekleri bir mesaj yayınlayarak, “Başta Hüseyin Gazi Metin dedemize, Sayın Müslüm Metin (ABF Bşk.Yrd.), Sayın Zeynep Karababa, Sayın Nilgün Karababa, Sayın Hüseyin Karababa’ya, tüm aileye, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Devri daim olsun, Işıklar içinde uyusun” dedi.

Yazar Ayhan Aydın da, “Hiç usanmadan ve bir karşılık beklemeden Alevi Bektaşi anma etkinliklerine her daim giden, bir gönül eri olarak hizmet yürüten Ali Metin Dede, çok uzun yıllar boyunca çalıştığı işte dürüstlüğü ile bilinmiş, çalıp, çırpmadan, gönlünce yaşamış güzel bir dedemizdi. Aynı zamanda Hüseyin Gazi Metin Dede’nin abisi olan, geleneği unutmayan, şiirler yazan, sohbet ehli, birlikten, dirlikten yana olan Ali Metin Dedemizin devri daim, devri asan, menzili mübarek olsun” ifadelerini kullandı. 

EN SON EKLENENLER