Ebru Timtik son yolculuğuna avukatlık cübbesiyle uğurlandı

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren 42 yaşındaki Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ebru Timtik ailesi, meslektaşları, müvekkilleri ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) adeta kaçırılarak Gazi Cemevi’ne getirilen Timtik cenaze gününde dahi devlet tarafından rahat bırakılmadı. Cemevi önü ve çevresini abluka altına alan polis, salgını gerekçe göstererek Timtik’in akrabalarına ve cenazeye katılmak için gelenlere engel çıkardı. Bu keyfi engellemeye rağmen halk sloganlar eşliğinde cemevine yürüdü. Basın mensuplarının da cemevinin içine fotoğraf makinesi sokmama şartıyla alındığı cenaze törenine HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz Kaya, bağımsız milletvekili Ahmet Şık ve çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

MÜCADELEYİ BÜYÜTME SÖZÜ VERİLDİ

Timtik’in avukatlık cübbesi ve karanfillerle donatıldığı naaşı, kadınlar tarafından omuzlanarak tören alanına getirildi. Alevi geleneklerine göre duaların ve deyişlerin okunduğu törende, teker teker söz alan avukatlar Ebru Timtik’in mücadelesini büyütme ve düşlediği ülkeyi kurma sözü verdi.

Devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu sonrası Grup Yorum üyeleri Timtik’in sevdiği türküleri seslendirdi. Sık sık, “Devrimci avukatlar onurumuzdur”, “Ebru Timtik ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” sloganların atıldığı törende, Timtik’in naaşı kadın avukatlar tarafından omuzlanıp cenazesi aracına taşındı.

POLİS GAZ BOMBALARIYLA SALDIRDI: 6 GÖZALTI

Cenaze aracı eşliğinde cemevinden Gazi Mezarlığı’na yürümeye başlayan halka polis saldırdı. Çok sayıda avukatın darp edildiği saldırıda, polis halka zırhlı araçlardan gaz bombası sıktı. Tüm engellemelere rağmen mezarlığa yürüyen halk, Ebru Timtik’i avukatlık cübbesiyle birlikte toprağa verdi. Ağıtların ve türkülerin söylediği mezar başında, “Devrimci avukatlar teslim olmayacak” mesajı verildi.

TEK TALEBİ ADİL YARGILANMAKTI

Defin sonrası sloganlar eşliğinde mezarlıktan mahalleye yürüyen halka polis bir kez daha saldırdı. Ebru Timtik’in müvekkili Eser Çelik’in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Avukat Ebru Timtik, ATK’nin “Cezaevlerinde kalamazlar” raporuna rağmen tahliye edilmemişti. Zorla kaldırıldığı Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 ay hapishaneden daha kötü koşullar altında tutulan Timtik’in tek talebi ise adil yargılanmaktı.

 

EN SON EKLENENLER