PSAKD GENEL BAŞKANI GANİ KAPLAN 16. GENEL KURULDA ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

PSAKD Genel başkanı Pir Haber Ajansı’na  yaptığı açıklamada 16. Genel Kurul’da başkanlık için aday olmayacağını söyledi.

16. Genel Kurul’da kesinlikle aday olmayacağını belirten PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, kadroların yenilenmesi, yeni bir sinerjinin yakalanması gerektiğinin altını çizerek, Alevi örgütlerinde görev sınırlandırmasının yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin 16 Olağan Genel Kurulu pandemiden kaynaklı ertelenmişti. Pandemiden dolayı sürekli ertelenen genel kurul en son alınan kararla 7-8 Kasım’da Ankara’da yapılacak.

“GENEL KURULDA 1998 RUHUNU TEKRAR YAKALAMAK GEREKİR”

Konuya ilişkin PİRHA’ya değerlendirmelerde bulunan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, konuya ilişkin dernekler masası ile görüştüğünü şimdilik bir sorun olmadığını ancak salgının yayılma hızına bağlı olarak yapılacak değişikliklerin bildirileceğini söyledi.

7-8 Kasım’da genel kurul yapacaklarını söyleyen Kaplan, PSAKD Genel Kurulu’nun önemli olduğunun altını çizerek, “Listelerin yarıştığı göreve talip olan arkadaşların çok olduğu, göreve talip olan arkadaşların aynı listelerde birleştiği, birli, ikili, üçlü listelerin genel kurulların yaşandığı süreçleri geçmiş genel kurullarında yaşadık” dedi.

16. genel kurulda 1998 ruhunun tekrar yakalanmasını murat eden Kaplan, “1998 ruhunu bu örgüt yakalarsa gerçekten PSAKD örgütlülüğü Alevi örgütlenmesine lokomotif olmaya, daha da güçlenmeye devam eder” diye konuştu.

“KADROLARIN YENİLENMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

PSAKD’nin 16. Genel Kurulu’nda aday olmayacağını açıklayan Gani Kaplan, “Pandemi sürecinde çok düşündüm. Ben altı yıldır GYK üyeliği yapıyorum. 9 ay genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra ondan sonraki süreçten bu tarafı genel başkan olarak bu örgütü yönetiyorum. Pir Sultan Abdal’ın başında sultan olmaya gerek yok, yeter diye düşündüm. Bundan sonra 3 yıl daha yapsam ne olacak ki. Ve yerimi daha bu işi daha hevesli, daha hizmet aşkıyla Pir Sultan Abdal örgütlülüğüne hizmet edecek yöneticilerine kadrolara arkadaşlara bırakmak gerektiğini, kadroların yenilenmesi gerektiğini, sinerjinin tekrar yakalanması gerektiğini düşündüm” diye konuştu.

“GENEL KURULA MÜDAHALE AHLAKİ DEĞİL”

Genel kurullara müdahaleyi doğru ve ahlaki bulmadığını belirten Kaplan, “Bu örgüt kendi iç dinamikleri ile çok iyi bir genel başkan, çok iyi bir yönetim grubu seçeceğine inanıyorum” dedi.

Alevi örgütlerinde görev sınırlandırması getirilmesi gerektiğini söyleyen Kaplan, “Başında da ifade ettiğim gibi Pir Sultan’ın başında sultan olmaya gerek yok. Yeter artık herkes yerini bilmesi lazım. Bir insanın verimliliği altı yıldır, en fazla 2 dönemdir. Görev süresini 3 yıl görev dönemini iki dönemle görev sınırlandırmayı, yine tüzük değişikliği ile %40 kadın,  %40 erkek ve %20 gençlik kota önerimiz de var” ifadelerini kullandı.

“ORTAK AKILLA GENEL KURULA GİDERSEK DAHA DOĞRU OLUR”

Herkesin görevini zamanında bırakması gerektiğini söyleyen Kaplan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şurada bir aylık bir süremiz var. Genel kurulu zamanında yapabilirsek bir aylık süre zarfında ben de örgütün birlik bütünlük içerisinde genel kurula gitmek için arkadaşlarımla görüşüyorum, görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Pandemi sürecinde Ankara biraz rahatlamış olsaydı kafamdan farklı geçen bir danışma kurulu planlıyorum. Bu örgütte şimdiye kadar GYK üyeliği yapmış, genel başkanlık yapmış mevcut şube başkanlarımızda birlikte GYK üyeliği yapan, ABF yöneticiliği yapan, örgütümüzün adına bunları ortak bir toplantıya çağırarak, oradan ortaklaşmış ortak bir akılla genel kurula gitmemizin daha doğru olacağını, birliğin, bütünlüğünü daha düzgün sağlanacağı noktasında düşüncelerim var. Bakalım pandemi süreci buna izin verecek mi, onu da bilmiyorum. En azından tele konferans sistemi ile bunu sağlarız diye düşünüyorum.”

EN SON EKLENENLER