Apartman duvarına ‘Alevilere ölüm’ yazılan aile: Tehdit altındayız

İstanbul Pendik’te Alevilerin yaşadığı apartmanın duvarına ‘Alevilere ölüm’ yazılarak, çarpı işareti konuldu. Yaşanan olayla ilgili PİRHA’ya konuşan Alevi aile, “Yapılan Alevilere yönelik bir hakarettir. Tehdit altındayız. Alevilerin bizim yanımızda olmasını istiyoruz” dedi.

Alevilere yönelik nefret söylemine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Alevi bir esnafa dönük nefret söyleminin ardından, İstanbul Pendik’te de Alevilerin yaşadığı apartmanın duvarına “Alevilere ölüm” yazılarak, çarpı işareti konuldu.

“BU BİR ÖLÜM TEHDİDİDİR”

Pendik’te yaşadıkları apartmanın duvarına “Alevilere ölüm” yazılan Alevi aile, yaşananın ırkçılık olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Saat 8’de aşağıya indiğimizde duvara “Alevilere ölüm” yazılmıştı. Bu ırkçılıktır, biz burada bütün insanlarla kardeş gibi yaşamayı istiyorduk ve yıllarca böyle sürdü. Daha önce böyle bir şey yaşanmamıştı ama Alevilere yönelik ırkçı söylemler vardı. ‘Alevidir, dinsizdir’ gibi söylemler vardı. Bu dönemlerde ise artmaya başladı. Bu bir ölüm tehdidi ve ırkçılıktır başka bir şey değildir. Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Demek ki karşı tarafın bizimle bir alıp veremediği var ki böyle bir mesaj bırakmışlar. Alevilere yapılmış bir hakarettir. Bütün Alevilerin bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü tehdit altındayız. Bu bir ölüm tehdididir ve bilinçli yapılmış bir şeydir.”

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER