Maden işçisinin oğlu: Babamın hakkını verin

Ermenek’teki madencilerin basın açıklamasında konuşan Ömer Selvi adlı çocuk, ‘Babam cebime 5 kuruş sokamıyor, babamın hakkını verin’ dedi

Manisa’nın Soma ilçesinden ücret ve kıdem tazminatı hakları için Ankara’ya yürümek isteyen ancak yolda engelle karşılaşan madenciler, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in verdiği sözün tutulmasını bekliyor. Kırkağaç Çamlığı’nda bekleyen işçilerin, verdiği 10 günlük süre 31 Ekim Cumartesi günü dolacak.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin’in ANKA’ya verdiği bilgiye göre Karaman’ın Ermenek ilçesindeki işçilerin eylemi de “Ücret ödendi, ödenmedi” tartışmasıyla kırılmaya çalışılıyor. Çetin, Seba Madencilik’te 7 aydır ücretini alamayan işçilerden 19’nun ve Cenne 1 No’lu maden ocağında da 9 işçinin ücret alacaklarının bir kısmının ödendikten sonra İş Kanunu’nun 25’inci Maddesi’ndeki “ahlak ve iyi niyet” hükmü gerekçe gösterilerek işten atıldığını açıkladı.

Çetin, Ermenek’teki işçileri alacaklarının yarın saat 17.00’ye kadar ödenmemesi halinde Ankara’ya başlatılan yürüyüşün devam edeceğini duyurdu.

Babası için seslendi

Bu arada Ermenek’teki madenciler bugün basın açıklaması yaptı. Maden işçisi Ali Selvi’nin oğlu Ömer Selvi, “Babam benim cebime 5 kuruş sokamıyor, babamın hakkını verin” dedi. Maden işçisi Bekir Sami Karakurt ise işveren Hatem Özbey’in kendisini okul arkadaşı olduğunu belirterek, “Yiyecek ekmekleri yoktu. İşçilerin haklarını çalarak 12 tane TIR filosu yaptı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER