Kürt Gazeteci Kaya için anma töreni

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) kurucusu ve Amed Temsilcisi Kadri Kaya (Mamoste) için ölümünün ikinci yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Yeniköy Asri Mezarlığı’ndaki anmaya, Kaya’nın ailesinin yanı sıra Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) yöneticileri ve üyeleri ile çalışma arkadaşları katılmak istedi ancak Yeniköy Mezarlığı’nın tüm kapıları polisler tarafından kapatıldı.

Mezarlığın ana girişine zırhlı araçlarla bariyer kuran polisler, diğer kapıları da zabıta ekiplerine kapattırdı. Polislerin, valiliğin yasak kararının olduğunu ancak henüz kararı teyit edemediklerini söylemeleri dikkat çekti. Polis mezarlığa giriş yapmak isteyen halka da engel olurken, 10 kişi ve haberi takip eden gazeteciler mezarlığa girebildi.

‘ONUN YOLUNDAYIZ’

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, “Mamoste Kadri’nin aramızdan ayrılışının ikinci yılı. Başarılı bir insandı, çok stajyeri oldu, birçok gazeteciyi yetiştirdi. Onu tanıyan ve onunla çalışma fırsatı bulanlar olarak ona minnettarız” dedi.

MKGP Sözcüsü Ayşe Güney ise şunları söyledi:

“Mamoste Kadri, hepimize emeği geçmiş bir arkadaşımız ve emektarımız. Bize çok şey öğretti, şehadetinden sonra da öğretmeye devam ediyor. Varlığıyla, arkasına bıraktıklarıyla bize öğretmeye devam ediyor. Biz de onun verdiği bu emek, mücadele ve kararlılığı sürdürenler olarak tekrar burada onu hem anıyor hem de onunla yol aldığımızı bir kere daha belirtmek istiyoruz.”

Kadri Kaya’nın mezarına karanfiller de bırakıldı.

 

 

 

EN SON EKLENENLER