HSK Osman Kavala hakkında verilen kararları istedi

HSK, AİHM’nin ihlal kararına rağmen tahliye edilmeyen Osman Kavala’yla ilgili iddianame ve kararları istedi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 11 Kasım tarihli ‘acele’ kodlu yazıda AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hakim ve savcıların yükselme kriterlerini doğrudan etkileyeceğine yönelik kural hatırlatıldı, Kavala ile ilgili iddianame, duruşma zabıtları, tutuklama ve tutuklamaya itirazın reddi kararlarının tümünün gönderilmesi talep edildi.

Osman Kavala’nın avukatı Tolga Aytöre, bu talimatın AİHM’in beraat kararının önüne geçen yargı mensupları hakkında sicile işleyecek puanlama sistemiyle ilgili olduğunu söyledi.

Aytöre durumu şöyle açıkladı:

“Buradaki asıl tartışma AİHM kararlarının ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararlarının uygulanmasının ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu gösteriyor.O halde Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması gerekiyor. Dün sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün söylemlerinin altını da kalın harflerle çizmek gerek. Bir insanın bir gün bile içerde geçirme şansı yok. Osman Kavala’nın bir gün dahi içerde tutulması adalet açısından büyük bir lükstür. Bu neden Osman Kavala’nın bir gün bile içerde tutulmaması gerekiyor.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER