Balçika’da ‘cinsiyete dayalı suç tanımı’

Belçika’da kadın örgütleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, kadın yönelik tüm şiddet biçimlerinin yıllık olarak sayımının yapılmasını ve kadına yönelik suçların ‘cinsiyet’ bazlı suç olarak tanınıp ceza kanununa girmesini istedi

Birleşmiş Milletler’in (BM) küresel “Orange the World” kampanyası, 25 Kasım’dan itibaren 16 gün boyunca devam edecek. Geniş çapta duyarlılık geliştirilmesi hedeflenen kampanya vesilesiyle Belçika’da sembolik binalar turuncu renkle aydınlatılacak. ANF’deki haberde; binaların aydınlatılmasının yanı sıra, kampanyaya katılan 56 Belçikalı örgüt, Belçika hükümetini, 14 Mart 2016’da onayladığı İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya karar vermesi için bilgilendirme ve duyarlılık oluşturma kampanyaları organize edecek.

Yasada değişiklik talebi

Belga ajansına göre; kampanyanın katılımcılarından Soroptimist International Belgique bu vesileyle kadına yönelik tüm şiddet biçimlerinin yıllık sayımının yapılmasını istedi. Örgüt, “güvenilir istatistikler oluşturulması ile uygun ve etkili kamusal politikaların geliştirilmesi” amacıyla şiddetin sayımını talep ediyor. Örgüt ayrıca, “kadınlara karşı suçların ceza kanununa dahil edilmesi ve cinsiyete dayalı suçlar olarak tanınması ve dolayısıyla ağırlaştırıcı bir durum oluşturması için mevcut yasal çerçevede değişiklik” çağrısında bulunuyor.

BRÜKSEL

EN SON EKLENENLER