COVİD-19 YÜREĞİMİZİ YAKMAYA DEVAM EDİYOR

Elbistan’ın Sevdilli köyünde Ocakzade Şuko Mado’nun oğlu Şükrü Kaba, Hakk’a yürüdü. Alxas toplumunun, çok değerli bir ocağının oğlu olan ve her zaman inançlarına ve değerlerine sahip çıkan Kaba, yaşamı boyunca toplumsal ilişkileriyle, inancına bağlılığıyla ve fedakarlığıyla adından bahsettirdi. Aziz Tunç, Kaba’nın acısı ardından, “Şükrü Kaba, hırslarının esiri olmayacak kadar güçlü ve bilinçliydi. Ve aynı zamanda hiçbir zorbalık karşısında onurunu çiğnetmeyecek kadar kararlıydı. Bütün benliğinde yer etmiş olan kalender ve mütevazi kişiliği Şükrü’yü herkesten farklı kılan en değerli özellikleriydi. Geleceğe taşınacak olan insana ve insanlığa ait bütün değerlerde Şükrü Kaba’nın payı vardır ve bu unutulmayacaktır” diyerek Kaba’nın düşüncelerinin yaşatılması temennisinde bulundu.

Maraş Demokratik Dernekler Fedarasyonu (MARDEF) ,” Şükrü Kaba’nın acısını paylaşır, başta ailesi ve yakınları olmak üzere bütün toplumumuza sabırlar dileriz”  açıklamasında bulundu.

Alxas toplumuna büyük acı yaşatan Kaba için akrabası Gazeteci Şükrü Yıldız, “Kaba inançsal olarak hiçbir zaman eksikliğe düşmeden yolu sürdürüyordu. Bu yolun sürebilmesi için bu düşüncelerin varoluşunun önemli, aksi taktirde atalarımızın bize mirası olan değerlerimiz bir bir aramızdan ayrılıyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Kemal Demir ise Şükrü Kaba ile olan unutmadığı bir anısı olduğunu hüzünlü bir şekilde aktarırken düşüncelerinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini ve Kaba’nın acısını en içten yaşayanlardan birisininde kendisi olduğunu belirtti.

Şükrü Kaba bugün 27.11.2020’de Doğduğu topraklar olan Elbistan Hoffolar mezrasında bulunan Ocaxî Bakê Türbesi’nin yanında toprağa sıralandı.

Berfin Yıldırım / Elbistan

EN SON EKLENENLER