‘İntihar etti’ dediği eşini kendisi vurmuş

Ankara’da ateşli silahla vurularak ağır yaralanan anestezi teknikeri Sevginur Aktaş, yoğun bakımdan çıktıktan sonra, evli olduğu erkeğin ‘Bizde boşanma yoktur’ diyerek kendisini vurduğunu söyledi

Ankara’da evlendiği erkek tarafından ateşli silahla vurularak ağır yaralanan anestezi teknikeri Sevginur Aktaş, yoğun bakımdaki yaşam savaşını kazandı. Geçen yıl 13 Eylül’de polis Müslüm Aktaş tarafından katledilmeye çalışılan Sevginur Aktaş, hastaneden tekerlekli sandalye ile taburcu oldu.

Olayın ardından tutuklanan zanlının kendisi için intihar ettiği yönündeki iddiasını yalanlayan Sevginur, “Kırıkkale’deki ailemin yanına el öpmeye gitmek istediğim için tartışma çıktı. Zorla alıkoydu ve sonra da acımadan vurdu. ‘Bizde boşanma yoktur’ diyerek vuruldum” dedi.

‘Kim garanti verecek?’

Normal servise alınan Sevginur Aktaş’ın hastanedeki tedavisi tamamlandı; ancak başından vurulması nedeniyle beyninin hasar görmesi sonucu yürümede ve görmede sorun yaşıyor. Olay öncesinde hastanede koronavirüsle mücadele ettiğini anlatan Sevginur, “Kovidli hastalara bakıyordum. Bir kadın olarak kimseye muhtaç olmadan ayakta kalmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamak için uğraştım. Bir zalimin kurşununa gitmek istemedim. Sadece Sevginur olarak değil, intihar adı altında vahşice öldürülen bütün kadınlar adına konuşuyorum. Yaşadığım sürece hakkımı savunacağım. Şükürler olsun ben yaşıyorum, adaletin yerini bulmasını istiyorum. Yarın öbür gün dışarı çıktığında bana bir şey yapmayacağının garantisini kim verebilir?” diye konuştu.

ANKARA

EN SON EKLENENLER