‘Boyun eğecek değiliz’

Kendisine verilen cezaya ilişkin konuşan HDP’li Gergerlioğlu, boyun eğecek birisi olmadığını belirterek, ‘Böyle bir insan olsaydık insan hakları savunuculuğu alanına çıkmazdık’ dedi

Garê operasyonunun ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle iktidar tarafından hedef alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2 yıl 6 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasına dair açıklama yaptı.

Hakkında verilen kararın siyasi olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Türkiye’de inan hakları savunuculuğuna saldırıların en bariz gösterilerinden biri oldu bu karar. Tamamen siyasi bir karar olduğunu sadece ben söylemiyorum. Sadece siyasetçiler, hukukçular söylemiyor. Bu toplumun tüm fertleri apaçık hukuksuzluğu net bir şekilde görüyor. İnsan hakları savunuculuğum cezalandırılmaya çalışılıyor. Tüm insan hakları ihlallerine karşı mücadele eden ben şu anda cezalandırılıyorum. Vekilliğime tehdit var” diye konuştu.

‘Sözümü hiç esirgemedim’

Mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Gergerlioğlu, şunları ifade etti: “Hukuksuz saldırılara boyun eğecek insanlar değiliz, böyle olsaydık meydanlara çıkmazdık. Allah’tan başkasında da korkmuyorum. Sözümü hiç esirgemedim. Ayrımsız insan hakları mücadelesi verdim. Herkesin uğradığı ihlali burada gündeme getirdim. Ama bu yeni değil. Ortaçağ’da insanlar gerçekleri söylediği için cezalandırıldı. Türkiye’de işkence, çıplak arama, cezaevlerinde bebekler var, Türkiye’de Kürt meselesi var. Bunları söyledim. Bunlar yanlış mı?”

AYM’ye başvuru

AYM’nin CHP’li Enis Berberoğlu kararını hatırlatan Gergerlioğlu, bugün AYM’ye başvuracaklarını söyledi. Açık bir hukuksuzluğun olduğunu bu nedenle AYM’nin ihlal kararı vereceğini belirten Gergerlioğlu, “Ben sonuna kadar direneceğim. Beni neden milletvekilliğinden almak istiyorlar? Çünkü biz milletin hayır duasını aldık. Zalimler bize ceza verilir ama yarınlara o zalimlerin ismi kalmaz Ömerlerin ismi kalır. Bana ceza verdiler ama vekilliğimi düşüremezler. Benim vekilliğimi düşürüp AYM’den bu kararın dönüp ikinci bir kez skandal bir karar mı istiyorsunuz? İkinci bir kez Berberoğlu kararı skandalı mı yaşatmak istiyorsunuz? AYM’ye bugün başvuruyoruz. AYM ihlal kararı vereceğini düşünüyorum. AYM kararının beklenmesi gerektiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER