İspanya’da rapçi Hasel’in tutuklanmasına karşı eylemler sürüyor

İspanya’da Kraliyet Ailesi’ne hakaret iddiasıyla 16 Şubat’ta tutuklanan Pablo Hasel’e destek eylemleri Katalonya’da devam ediyor

İspanya’da Kraliyet Ailesi’ne hakaret iddiasıyla hüküm giyen rap sanatçısı Pablo Hasel’in 16 Şubat’ta polis zoruyla tutuklanıp hapishaneye götürülmesine karşı Katalonya’da eylemler 6. gününde de devam etti. Katalonya’da 6. gününü dolduran Rap sanatçısı Hasel’e destek eylemlerinde, 107 kişi gözaltına alındı, 82 kişi yaralandı. Gözaltındakilerin büyük çoğunluğu çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.

Katalonya bölgesinin Barcelona, Girona ve Lleida gibi büyük kentlerinde yoğunlaşan eylemler, dün Bask bölgesinin bazı şehirlerinde de yapıldı. Bercelona’da eylemciler, kent merkezindeki çöp bidonlarını ve oluşturdukları barikatları ateşe verdi, bir polis karakoluna şişelerle saldırdı.

‘Krala hakaret’ten ceza

Twitterda ve şarkılarında kullandığı bazı ifadelerden dolayı ‘terörizmi yüceltmek’, Kral’a ve devletin kurumlarına hakaretten 9 ay hapis cezası alan Hasel, 16 Şubat’ta polis zoruyla tutuklanarak hapishaneye konulmuştu.

Hasel, bir davada şahidi tehdit ettiği iddiasıyla hakkındaki başka bir iddiadan da 2,5 yıl hapis cezası aldı.

Katalan rap sanatçısının hapishaneye girmesi, ülkede demokrasi ve ifade özgürlüğü tartışmalarını başlatırken, sol koalisyon hükümetinin ortağı Unidos Podemos başta olmak üzere ülke genelindeki sol örgütler, Hasel’in affedilerek serbest bırakılmasını istiyor.

HABER MERKEZİ

 

 

EN SON EKLENENLER