Aktivistler greve başladı

Hayvan Hakları Yasa Tasarısı’nın Meclis’te çıkarılmamasına karşı Meryem Çifçi, Kadriye Tahsin ve Muharrem Akburak açlık grevine başladı

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), hayvan hakları aktivisti ve yaşam hakkı savunucusu Meryem Çifçi, Kadriye Tahsin ve Muharrem Akburak’un bir türlü Meclis’te çıkarılmayan Hayvan Hakları Yasa Tasarısı’na karşı açlık grevine başladı.

HAYKURDER, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Hayvan hakları aktivisti ve yaşam hakkı savunucusu arkadaşlarımızdan ‘Meleklerin Ablası’ olarak tanınan Meryem Çifçi 22-02-2021 günü başladığı açlık grevinin bugün 4’üncü gününde… Hayvan Hakları Aktivisti arkadaşlarımızdan Kadriye Tahsin’in açlık grevinin bugün ikinci günü! Bir başka aktivist arkadaşımız Muharrem Akburak ise bugün açlık grevine başladığını duyurdu.

Dayanışma çağrısı

Yasa için açlık grevindeki aktivistlerin sayısı 3’e yükseldi. Bir türlü çıkarılamayan Hayvan Hakları Yasası ve hayvan severlerin taleplerinin gözardı ediliyor olması sebebiyle her gün hakları ihlal edilen ve yaşam hakkı elinden alınan hayvanlar için açlık grevine başlayan arkadaşlarımızın onurlu direnişinin yanındayız! Hükümeti söz ve sorumluluklarını ivedilikle yerine getirmeye davet ediyoruz! Kamuoyunu açlık grevindeki arkadaşlarımız için dayanışmaya davet ediyoruz. Onlar için kritik eşiğin beklenilmemesini istiyoruz. #MeryemKadriyeMuharrem.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER