Kod 29 kırımına karşı işçiler direniş startını verdi

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Kod 29 bahanesiyle işten atılan işçiler için TÜVTÜRK’ün önünde sendikalı işçiler dayanışma amacıyla bir araya geldi. Yapılan açıklamada aktif mücadelenin startı verildi

Araç muayene istasyonu TÜVTÜRK’ün Bolu Şubesi’nde sendikalarına üye oldukları için işten çıkarılan işçilerle dayanışan Nakliyat-İş Sendikası, Bolu TÜVTÜRK ve diğer bölgelerde toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Bolu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Türkiye Devrimci Kara, Hava Ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri Sendikası’na (Nakliyat-İş) üye oldukları gerekçesiyle 3 işçi işten çıkarıldı. Nakliyat-İş Sendikası, Kod 29 (iyi niyet ve ahlak kurallarına uymamak) sebep gösterilerek işten çıkarılan üyeleri için Bolu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu önünde bir araya gelerek açıklama gerçekleştirdi.

İşçilerin, insanca bir yaşam ve bir ücret için sendikalarına üye olduklarını ifade eden Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, ancak işverenin 12 yıldır çalışan 3 işçiyi salgın koşullarında tazminatsız olarak işten çıkarttığını söyledi. Küçükosmanoğlu, “İşvere, hak, hukuk tanımamakta ve işçi haklarına saygı duymamaktadır. İşçileri kölelik koşullarında çalışmaya zorlamaktadırlar. 12 yıldır çalışan işçilerin aldıkları ücret asgari ücretin biraz üstünde bir ücrettir. Bu bakımdan doğal olarak işçi arkadaşlarımız gördükleri baskı ve zorlamaya karşı kendisini ‘Bolu Beyi’ sanan işverene karşı sendikamıza üye olmuşlardır. Bu gerekçeyle de işten çıkarıldılar ve ekmeklerinden oldular” dedi.

Mücadele vurgusu

Ülkenin dört bir yanında TÜVTÜRK şubelerinde direnişlerin devam ettiğine dikkat çeken Küçükosmanoğlu, şöyle dedi: “Türkiye’deki tüm direnişlerimiz gibi sendikasına, ekmeğine, geleceğine, onuruna sahip çıkan üyelerimiz işe geri alınıncaya, Bolu TÜVTÜRK ve diğer bölgelerde toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelemize devam edeceğiz.”

Açıklama, alkış ve sloganlarla son buldu.

BOLU

EN SON EKLENENLER