Batman, Van, Diyarbakır ve Ankara’da kadınlar alanlara çağırıyor

Bölge illerinde TJA ve HDP Kadın Meclisi, Ankara’da ise Batıkentli Kadınlar 8 Mart için bütün kadınları alanlara çağırdı. Kadınlar, ‘Özgürlüğümüz için alanlara’  çağrısıyla karanfil dağıttı

Van

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yarın “Kadın kırımına karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” şiarıyla Van ve Diyarbakır’da gerçekleştirilecek miting için çalışmalarını sürdürüyor. Van’da Musa Anter Parkı’ nda yapılacak miting öncesi HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Muazzez Orhan’ın aralarında bulunduğu kadın heyeti, kent merkezinde bildiri ve karanfil dağıttı.

Diyarbakır

Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting için merkez ilçelerde bildiri dağıtıldı.

Ankara

Ankara’da Batıkentli Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Batıkent Metrosu önünde açıklama yaptı. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, “Şiddette, yoksulluğa, krizi ve salgını fırsata çevirenlere karşı mücadeleyi büyütüyoruz” pankartı açıldı. Etkinlikte üzerinde “Özgürlük” ve “Yaşasın 8 Mart” yazılı renkli balonların yanı sıra “Kadınlar birlikte güçlü”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop inadına isyan inadına özgürlük” ile “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” yazılı dövizler taşındı.

Açıklamayı yapan Ayça Toprak, eşit ve özgür bir yaşamı kurma kararlılığıyla 8 Mart’ta sokaklarda olacaklarını belirtti. Bölge kentlerinde artan devlet kaynaklı şiddete değinen Toprak, “Kürt illerinde kadınlar, tecavüz politikalarıyla sindirilmeye çalışılıyor. Örgütlü mücadele veren kadınlar her alanda devlet şiddetinin hedefi oluyor. Ekin Wan’dan sonra Gökçe Kurban’ın da kadın bedenine yönelik cinsel ve fiziksel işkence sonucunda katledilmesi devletin kadın düşmanlığının somut örneğidir” diyerek bütün kadınları 8 Mart saat 14.30’da Sakarya Meydanı’na çağırdı

Batman

Diyarbakır ve Gülistan Caddesi üzerinde bulunan kadın esnafları ziyaret eden TJA ve HDP Batman Kadın Meclisi, Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan 8 Mart etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

Özgür Kadın Hareketi- Tevgera Jinen Azad (TJA) Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır ve Gülistan Caddesi üzerinde bulunan kadın esnafları ziyaret etti.

Yöresel kıyafetler ile yürüyüş yapan TJA ve HDP’li kadınlar, yarın saat 13.00’da Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine davet için bildiri dağıttı.

KADIN SERVİSİ

EN SON EKLENENLER