Diyarbakır’da gözaltına alınanlardan 5’i serbest

MEBYA-DER’e yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan 5’i daha serbest bırakıldı. 14 kişi hala gözaltında tutuluyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üye ve yöneticilerine yönelik 27 Şubat ve 3 Mart’ta yapılan iki ayrı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

5 kişi serbest bırakıldı

İkinci operasyonun yapıldığı 3 Mart’ta gözaltına alınan Aziz Ölçen, Hidayet Arslanoğlu, Halime Topuz, Yıldız Damla ve Aysel Pehlivan, 5 gün sonra emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılık işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Pehlivan, Arslanoğlu, Topuz, Damla ve Ölçen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14 kişi gözaltında

Soruşturma kapsamında ilk operasyonda gözaltına alınan MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile Murat Üzgün, Emine Aksoy ve Ayşe Çelikbilek, ikinci operasyonda gözaltına alınan Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Mustafa Uyguner ve Taylan Aslan gözaltında tutuluyor.

7 tutuklama

Operasyon kapsamında gözaltına alınan MEBYA-DER yöneticileri 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan 2 Mart’ta KHK ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe yöneticisi Tahir Gül 4 Mart’ta, MEBYA-DER yöneticisi Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, MEBYA-DER üyesi Mevlüde Gündüz 5 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DİYARBAKIR

EN SON EKLENENLER