Gazi Cemevi lokmalarını paylaşmaya devam ediyor

Gazi Cemevi salgın sürecinde dayanışmayı güçlendirmek adına lokmaları paylaşmaya devam ediyor.

Sosyalleşmenin ve dayanışmanın daha da zorlaştığı salgın sürecinde Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi her Perşembe günü farklı mahallelerde dayanışma amacıyla pişirdiği lokmaları pay ediyor.

“SOKAKLARA ÇADIR KURUP LOKMALARIMIZI PAY EDİYORUZ”

Salgın sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde olunması adına dayanışmanın daha da yükseltilmesinin gerekliliğini dile getiren Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karataş, “Yaklaşık 4 buçuk ay oldu. Pandemi sürecinde gerek sağlık gerek ekonomik açıdan çok sıkıntılı süreçteyiz. Bizler Gazi Cemevi olarak sokak sokak gezip lokmalarımızı dağıtıyoruz. Sokaklara çadır kurup lokmalarımızı pay ediyoruz” dedi.

“15 MAHALLENİN TAMAMINA DAĞITACAĞIZ”

Yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına da değinen Karataş, “hakka yürüyen canlarımızın üzerine ışıklar dolsun” diyerek şunları ifade etti:

“Şu ana kadar 20 bin lokma dağıttık devam da edeceğiz. Pandemi öncesinde cemevinde dağıtıyorduk. Kapalı ortamlarda dağıtamıyoruz şimdi. O yüzden cemevinde lokmalarımızı pişirip hijyen kurallarına uyarak sokaklarda dağıtıyoruz. 15 mahallemizin tamamına da dağıtacağız. Lokmalarımızı kendi olanaklarımızla hazırlıyoruz. Bazen hayır için getirenlerde oluyor.”

Salgın vakalarında yaşanan artışa da dikkat çeken Karataş, “Dünyayı kasıp kavuran bir salgın. Herkese görev düşüyor. Hijyene, maske ve mesafe kurallarına uymasını istiyorum herkesten. Pandemiyle başka türlü baş edemeyiz. Her can çok kıymetli bizim için. Tehlikeli bir süreçteyiz pandemi de dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

Gazi Cemevi her Perşembe günü mahallerde lokmalarını pay edecek.

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER