“Artık Onlar Bizim Rengimiz” belgeselinin GALA gösterimi Cumartesi Youtube’dan yapılıyor

Altı bölümlük “Artık Onlar Bizim Rengimiz” belgeselinin GALA gösterimi 17 Nisan 2021 Cumartesi günü Saat 20.00’de Youtube’da…

Türkiye’deki mültecilerin sesi olmayı hedefleyen www.refugeenewsturkey.org web sitesi tarafından, AB Programı Sivil Düşün katkısıyla çekilen ve proje koordinatörlüğünü Anıt Baba’nın yaptığı “Artık Onlar Bizim Rengimiz” belgeseli gösterime girdi. Altı bölüm halinde çekilen belgeselin Gala gösterimi 17 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de Youtube üzerinden yapılacak.

Galada yönetmen ve belgeselde tanıtılan sanatçıların bazılarının yanı sıra, başta AB programı Sivil Düşün olmak üzere, bazı STK temsilcileri ve akademisyenler de konuk olarak gala söyleşisine katılacaklar.

“Artık Onlar Bizim Rengimiz Belgeseli” altı mülteci-göçmen sanatçının kısa hikayelerinin birleşmesinden oluşuyor. Afganistan’dan İran’a, Suriye’den, Cezayir’e, Demokratik Kongo’ya değişik yerlerde başlayan bu sanatçı öykülerinin ortak noktası İstanbul’da buluşmalarıdır. Onlar mülteci ve göçmenleri düşman gibi göstermeye çalışanlara inat, bu ülkenin rengi olarak gökkuşağımızdaki yerlerini aldılar…

Belgeselin ilk bölümü OMAR: “Halep’ten Gitarıyla Gelen Çocuk”, savaşın içindeki yaşama sevincini yok etmeyi başaramadığı Suriyeli müzisyen Omar Alkilani’nin öyküsünü anlatıyor.

Belgeselin ikinci bölümü WASSİM “İstanbul’a Aşık Bir Cezayirli”, kendi ülkesinde sanatını geliştirme olanağı bulamayan genç bir müzisyenin Doğu ve Batının birleştiği yer İstanbul’a gelişini anlatıyor.

Belgeselin üçüncü bölümü ALAA “Gönül Adamı”, Suriye’de başlayıp İstanbul’da müzik serüveninin Alaa ve eşinin bölüm sona ererken yaptıkları sohbet aklımızdan hiç çıkmayacak.

Belgeselin dördünü bölümü VEGA “Kabil’den Gelen Ödüllü Sinemacı”, Taliban rejiminin katı yasakları nedeniyle ülkesinden kaçan Vega bugün Türkiye’de gelecek vaat eden ödüllü bir sinema yönetmeni.

Belgeselin beşinci bölümü ENZO “Küçükyalı’da Bir Kral”, yetim bir Kongo’lu çocuğun, Paris’te psikoloji eğitiminden Kongo hapishanelerine, oradan Türkiye’ye uzanan, bugün ülkemizin en tanınan Afrikalı sanatçısı, Dünya İnsanlık ve Barış Yıldızı ödüllü müzisyen Enzo’yu tanıtıyor.

Belgeselin altıncı bölümü SAREH “Lensin ardındaki kadın gözü”, ülkesi İran’da tanınan bir sanatçı iken, başörtüsüz kadın fotoğrafları çektiği için mesleğini yapması yasaklandığından Türkiye’ye gelen ve sıfırdan başlayarak adım adım başarıya yürüyen bir yönetmen ve fotoğraf sanatçısını anlatıyor.

Gala izleme linki: https://bit.ly/3dgr62O

Belgesel youtube linki: https://youtu.be/2u4gT99Javk

İrtibat ve ayrıntılı bilgi için:
Serkan Acar (0532) 633 24 56 sacar@filmfabrik.net

Proje Koordinatörü  : Anıt Baba
Yönetmen                  : R. Acar
Yapım                         : filmfabrik
Kamera & Kurgu      : Emre Keleşoğlu
Danışman                  : Sevgi Usta
Editörler                    : Cansu Denef Busun, Mustafa Azizoğlu
Tercümanlar             : Yusuf Salih, Tahire Hosainy

 

EN SON EKLENENLER