Amed’de tecride karşı oturma eylemi

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride karşı cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerinin 146’ıncı gününde, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Eyleme HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed il eşbaşkanları ve yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Açıklama öncesi İnsan Hakları Anıtı, polisler tarafından bariyerlerle çembere alındı. Açıklama için parka gelen kitle, polis tarafında park girişinde durdurularak, iki farklı noktada ablukaya alındı.
HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve polisler arasında yapılan görüşme sonuç vermedi. Polisler, açıklamanın “tecrit ve açlık grevlerine” ilişkin olmasını gerekçe göstererek, engel oldu.
Açıklamanın engellenmesine zılgıt ve “Bijî berxwedana zindana” sloganıyla tepki gösteren grup, tecridi protesto etmek ve açlık grevlerini sahiplenmek amacıyla oturma eyleme gerçekleştirdi. 

 

EN SON EKLENENLER