PSAKD: Hızır Aşkına Ayağa Kalkın!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi(PSAKD) Hasankeyif, Munzur Vadisi’nde ve Kazdağları’nda yapılan doğa katliamına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

‘Hızır Aşkına Ayağa Kalkın.!’ çağrısında bulunan PSAKD, açıklaması şöyle:

Ülkede fabrikaların, derelerin, yolların, limanların ve dağların sattıyor. AKP’nin rant hırsının ülkeyi cehenneme çevirdi.

Bu iktidar sadece insana ve insanlığa değil tüm canlılara ve doğaya zarar veriyor. Şehirdeki emekçiye’de ormandaki ceylana da düşmanlar. Biz doğanın yaratıcı gücünün bilincindeyiz. Onun Hakk’ın ta kendisi olduğuna inanıyoruz. Yeryüzündeki tüm canlıların toplamıdır Hakk…

Bizim inancımızda cana kıymak en ağır ve asla affedilmez bir suçtur.Yaş kesmek baş kesmekle birdir. İnsanlığın ortak miraslarından Hasankeyf’de,Munzur vadisinde ve şimdide Kazdağlarında yapılan yalnızca katliam değil soykırımdır. Artık bu çıldırmışlığı bu talanı, yani bu iktidarı kesin olarak durdurmak zorundayız.

Aleviliğin bir aklı vardır. O akıl canlı olan herşeye, iyilik yapmayı/üretmeyi öğretir. Biz yaşatacağız, biz geleceğimize de inancımıza da doğamıza da sonuna kadar sahip çıkacağız. Başta kazdağları olmak üzere ülkemizin talan edilmesine sessiz kalmayalım.” 

EN SON EKLENENLER