‘Kadına mobbing, iktidar politikalarından bağımsız değil’

AKP hükümetinin Kürdistan ve Türkiye’deki kamu emekçilerine yönelik sömürü ve ihraçlara dayalı politikaları binlerce emekçiyi etkiliyor. Özellikle olağanüstü hal (OHAL) koşullarında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK), OHAL bittikten sonra da fiiliyatta uygulanıyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı meslek kollarında çalışan kadınların genel olarak yaşadıkları sorunlar gündem dışında kalabiliyor.

KESK Kadın Sekteri Gülistan Atasoy, ANF’ye konuşarak federasyonlarına üye olan kamu emekçisi kadınların çalıştıkları mesleklerde yaşadıkları sorunları, maruz kaldıkları mobbing uygulamalarını anlattı.

SİYASAL İKTİDARIN BASKILARI

Türkiye’deki kadınların çalışma yaşamlarındaki zorluklara dair konuşan Atasoy, özellikle ülkede 1980’den sonra güvencesiz ve neoliberal politikalarla bir çalışma düzeninin oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

AKP iktidarlarıyla birlikte bu çalışma düzeninin hız kazandığına vurgu yapan Atasoy, OHAL ilan edilmesiyle yeni rejimin çalışma yaşamına yaptığı baskısıyla beraber çok daha fazla yansıdığını ifade etti.

 

EN SON EKLENENLER