KESK’ten 18 Aralık’taki ”Geçinemiyoruz” mitingine çağrı

İzmir Narlıdere Demokrasi Meydanında Eğitim-sen İzmir 6 nolu  şube yaptığı basın açıklamasıyla 18 Aralık Cumartesi günü ”GEÇİNEMİYORUZ! İnsanca bir yaşam için alanlardayız.” Sloganıyla düzenlenecek olan mitinge çağrı yaptı.Basın açıklamasına KESK eş başkanı Mehmet Bozgeyik ve Eğitim Sen Genel Merkez Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri katıldı. Eğitim Sen İzmir 6 No’lu başkanı Bülent Karakaş ”Mevcut ekonomik durum karşısında zaten 4.253 değil, 10.000 lirada verilse insanlar geçinemeyecek. Dolayısıyla bu 4.253 liralık göstermelik maaş artırımı asgari ücretle geçinen işçileri ve bizleri memnun etmiyor.”

Daha sonra konuşan KESK Eş Genel başkanı Mehmet Bozgeyik :”Hizmetlere son iki yılda yapılan zamlar geri çekilmeli, denetim sağlanmalıdır. Elektrik, doğalgaz ve suyun bir kısmı devlet ve belediyeler tarafından karşılanmalıdır.
Herkese yaşanabilir bir ücret düzeyinin altında olmamak kaydıyla temel gelir güvencesi verilmesi için bütçeden kaynak aktarılmalıdır. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirilme soygununa son verilmelidir. Kamu hizmetleri ve yatırımlarına bütçeden ayrılan pay artırılmalıdır.

Lisans ve ön lisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergesi 3600’e çıkarılmalıdır. Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe hayata geçirilmelidir. Toplumsal barışı sağlayacak acil demokratik adımlar hayata geçirilmelidir. Evrensel, sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkıyla tamamlanmış gerçek bir toplu pazarlık sistemine geçilmelidir. Biz; bu taleplerle, 18 Aralık 2021 Cumartesi günü, Gündoğdu meydanı’nda olacağız. Bütün Narlıdere halkını 18 Aralık’ta mitingimize güç katmaya davet ediyoruz.”

alevinet12/İzmir

ELİF KELEŞ O.

EN SON EKLENENLER