Depremin büyük mağdurları engelliler: İhtiyaçlara valilik cevap vermiyor

Depremde zarar gören engelli yurttaşlar raporları enkaz altında kaldığı için yardım alamıyorlar 

Hatay’da yaşanan depremlerde en çok etkilenen ve zarar gören kesimler arasında engelli yurttaşlar da yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 25 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinde kuruluşlarımızdan hizmet alan bin 133 engelli vatandaşımız ile çadırlarda barınan, bakıma ihtiyacı olan 553 engelli vatandaşımız farklı illerdeki kuruluşlarımıza yerleştirilmiştir” ifadeleri yer alsa da, Defne Engelliler ve Gönüllüleri Derneği (DEFEN-DER) Başkanı Fırat Yılmaz, engellilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi.

‘10 engelli yaşamını yitirdi’

Defne’de bin 600 engelli olduğunu, 550 engellinin de yatalak olduğu bilgisini paylaşan Yılmaz, ilçede özellikle yatalak olan 10 engellinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Çadırlarda zorluk çeken engelliler için konteynır istediklerini ancak hala ihtiyaçların karşılanmadığını söyleyen Yılmaz, “Engelliler çadırlarda lavabo ihtiyaçlarını gideremiyor. En büyük sorun yıkanma. Tüm sıkıntılara rağmen çadırda yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

‘Valilik taleplere cevap vermiyor’

Depremde zarar görenlerin başında engelliler ve aileleri geldiğini söyleyen Yılmaz, evsiz kaldıkları için konteynır istediklerini belirtti. Engellilerin sorunlarının gündeme gelmediğini söyleyen Yılmaz, “Valiliğe gittim, mesaj bıraktım. Defne Engelliler Derneği’nin çalışmalarını yürütmek için konteyner istedim ama hala cevap yok” diye konuştu.

Yılmaz, engellilerin ihtiyaçlarına dair şunları söyledi:

“Biz engelliler konteynıra, gıda, hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle yatalak insanlarımıza hasta bezi talep ediyoruz. Yine baston ve tekerlekli sandalye talep ediyoruz. Birçok engellinin engelli raporu enkaz altında kaldığı için yardım alamıyorlar. Engelliler için tekerlekli sandalye göndermelerini istiyoruz. Yine elektrikli tekerlekli sandalyelerin olduğu yerlerde bu kez şarj istasyonu yok.”

 Haber: Müjdat Can / MA

 

#Depremin #büyük #mağdurları #engelliler #İhtiyaçlara #valilik #cevap #vermiyor

EN SON EKLENENLER