Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Cumhuriyet açıklaması

Türkiye Yayıncılar Birliği gözaltına alınan Cumhuriyet yazarları için internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada hükümeti 15 Temmuz darbe girişimi ardından cadı avına girişmekle suçlayan birlik Cumhuriyet gazetesinin darbe girişimine en başından beri karşı olduğunu vurguladı.

Türkiye Yayıncılar Birliği yazarların işlerinin sadece yazmak, çizmek ve yayımlamak olduğunu ve buna rağmen evlerinin basılmasını endişe verici olarak yorumladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

OHAL uygulamaları 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar ve yardım edenler ile ilişkisi olmadığı, aksine darbe girişimine karşı tavır aldığı, darbecilerle mücadele ettiği bilinen hükümete muhalif görüşteki yazar, gazetecilere yönelik geniş çaplı bir cadı avına dönüşmüştür.

Aralarında üyemiz Cumhuriyet Kitapları temsilcisi, Cumhuriyet Kitap Eki yayın yönetmeni Turhan Günay’ın da yer aldığı işleri sadece yazmak, çizmek ve yayımlamak olan yazarların, gazetecilerin, çizerlerin ve yayıncıların gözaltına alınması, evlerinin basılıp aranması yayınlama özgürlüğü açısından son derece endişe vericidir.
Hükümeti ve tüm yöneticileri bir kez daha temel hak ve özgürlüklere uygun davranmaya çağırıyoruz.

Metin Celal
Türkiye Yayıncılar Birliği

EN SON EKLENENLER