Halep’te sıkışan selefi gruplardan birleşme tehdidi

Suriye rejimi, Halep’in tamamını kontrol altına aldığını duyurdu. Halep’te bulunan kimi selefi grupların sözcüleri ise, bağlı oldukları örgütlere 15 gün içinde birleşmemeleri durumunda yeni bir oluşuma gidecekleri uyarısında bulundu.

Suriye rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah desteği ile Halep’in tamamını kontrol altına aldığını duyurdu. Ancak bu iddia henüz bağımsız gözlemciler tarafından doğrulanmadı. Buna karşı ABD’nin Halep’teki selefi grupları kastederek, ‘muhalif’ grupların güvenli bir şekilde Halep’ten tahliye edilmesini’ önerdiği açıklanırken, Halep’teki selefi gruplardan dikkat çekici bir çağrı geldi.

Halep’te selefiler zorda

Suriye’nin Halep kentine bağlı Dara İzze ilçesinde bulunan bazı selefi grupların sözcüleri, yayınladıkları ortak bildiriyle bağlı oldukları örgüt liderlerine Suriye ve faaliyet yürüttükleri bölgelerin tamamında birleşme çağrısında bulundu.

El Nusra (Şam’ın Fethi Cephesi), Ahrar El Şam, Nureddin Zengi Tugayları, Feylaq El Şam örgütlerinin sözcülerinin başını çektiği örgütler, yayınladıkları bildiride 15 gün içerisinde birleşme olmaması halinde Dara İzze’deki grupların bağlı oldukları grupları terk ederek yeni bir örgüt çatısı altında birleşeceklerini bildirdi. Bildiride, El Nusra, (Şam’ın Fethi Cephesi), Ahrar El Şam, Feylaq El Şam, Nureddin Zengi, Fecruş Şam, Suvvar Şam isimli selefi grupların sözcülerinin imzalarına yer verildi.

Öte yandan Suriye’deki selefi gruplardan Ensaru’d-Din Cephesi’ni oluşturan Fecruş Şam ve Şam El İslam örgütleri, örgütsel yapılarını lağvederek tek örgüt olarak hareket edeceklerini duyurdu. Ensaru’d-Din Cephesi lideri olarak da Ebû Abdullah Eş Şami’yi seçti. 

EN SON EKLENENLER