Perinçek’in yeni albümü ‘Kolan’

Kürt müziğinin sevilen seslerinden Seyda Perinçek’in yeni albümü ‘Çûkê Ser Dara (Kolan)’ müzikseverlerle buluştu. 7 yıl aranın ardından sevenleriyle buluşan Perinçek albüme ilişkin, ‘Otantik, geleneksel tarzın dışına çıkmamaya çalıştık’ dedi

Kürt müziğinin sevilen seslerinden Seyda Perinçek’in yeni albümü “Çûkê Ser Dara (Kolan)” Kom Müzik’ten çıktı. Albümde yer alan eserlerin tümünün söz ve müziği sanatçıya ait. Albümünde yine DAİŞ’e karşı mücadele ederken yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Arîn Mîrkan’ı, Rojava Devrimi’ni anlatan şarkılara yer veren Perinçek, albümüne ilişkin ayrıntıları paylaştı. 7 yıl aradan sonra büyük emeklerle albümünü tamamladığını belirten Perinçek, albüme ilişkin, “Otantik, geleneksel tarzın dışına çıkmamaya çalıştık. Hem ben hem de değerli emek yoldaşım, yönetmen ve aranjör Aziz Yiğit arkadaşın çabasıyla bu projeyi sonuçlandırdık” dedi.

Newroza yetişemedi

Albümünü 21 Mart 2016 Newroz Bayramı’na yetiştirmeye çalıştığını söyleyen Perinçek, “Newroz’un sıcaklığıyla bu albümü halkla ulaştırmak istedik ama maalesef süreçten kaynaklı, bu çalışmamız kış ayına denk gelerek geç de olsa halkla buluştu ve çıktı” dedi. Perinçek, “Özellikle özgürlük hareketinin, emperyalist ve kültürel soykırıma karşı yürütmüş olduğu devasa mücadelenin sonucu olarak yaratılan büyük değerlerden esinlenerek ürettiğimiz bu çalışmayı özgürlük şehitlerine borçlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

11perincek

Söz ve müziği halka ait

Albüm çalışmalarının stüdyo aşamasından çıktığı güne kadar 2 yıl aldığını dile getiren Perinçek, “Emek de muhakkak zorluk ve feragat gerektiren ve ancak maneviyat ile bütünleştiği zaman anlam kazanan bir kavramdır. Mutluluğun anasıdır acılar ve zorluklar” şeklinde konuştu. Şarkılarının söz ve müziğinin kaynağının halk olduğunu söyleyen Perinçek, “Bu eserleri yaratmamızı sağlayan asıl şey, halkın yaşamış olduğu büyük travmalar, acılar, ölümler ve bir o kadar da karşısında canıyla vermiş olduğu bedeller sonucu ortaya çıkan manevi ve ahlaki değerlerdir. Bütün üretimlerimi o kutsal yiğitlere ve asillere borçluyum” dedi. Perinçek, albümde ‘KOLAN’ şarkısının Rojava’da DAİŞ’e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Arîn Mîrkan ve 1998 Newrozu’nda cezaevinde bedenini ateşe veren Sema Yüce’yi anımsattığını belirtti.

Rojava şarkısı

Albümdeki “Rojava” şarkısı ile Rojava’da yaşananları da konu edinen Perinçek, “Rojava’da insanlıktan çıkmış DAİŞ, çocuk, sivil, yaşlı demeden en ahlaksız biçimiyle adeta insanlığı yok etmeye yönelik her türlü çirkeflikleriyle insanlık suçu işledi. Ölçü tanımayan ve bütün dünya kamuoyunda vahşetiyle tanımlanırken DAİŞ, karşısında direnen Rojavalı kadın, genç ve yiğitleri yazmak, destan yaratan kahramanlıkları dillendirmek ve sanatla, kültürle yaşamsallaştırmak çabası içinde olmak bir nebze de olsa vicdanımı rahatlatıyor” dedi.

Sadiye Eser/İstanbul

EN SON EKLENENLER