Ukrayna: 5 bin Rus askeri savaşıyor

Doğu Ukrayna’da ordu ile Rusya yanlısı milisler arasında çatışmalar durdurulamıyor. Donbass bölgesinde Rusya’dan gelen 40 bin kişilik bir kuvvetin, 5 bin Rus askerin olduğu iddia ediliyor

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Donbass bölgesinde Rus Ordusu’na mensup 5 bin askerin, Ukrayna güvenlik güçlerine karşı savaşmakta olduğunu iddia etti. Bakan Stepan Poltorak, Ukrayna’da bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Donbass bölgesinde Rusya’dan gelen 40 bin kişilik bir kuvvetin olduğunu, bunun 35 bininin çeşitli silahlı gruplardan, 5 bininin ise Rusya ordusuna bağlı askerlerden oluştuğunu söyledi. Poltorak ayrıca, ayrılık isteyen grupların elinde 600 tank, bin 300 kadar askeri araç ve 760 adet top bulunduğunu kaydetti.

2014’ten bu yana kan akıyor

Donbass bölgesinde 2014 yılı Nisan ayından bu yana Rusya yanlısı gruplarla Ukrayna güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda, asker ve sivil toplam 10 binden fazla insan hayatını kaybetti. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) taraflar arasında arabuluculuk yapıyor. Ancak ateşkesler sık sık bozuluyor.

DONBAS

EN SON EKLENENLER