‘Kobanê yolumuzu aydınlatıyor’

DAİŞ’in hilafet başkenti olarak adlandırdığı Rakka’da binlerce kadının pazarlarda satıldığını, bu nedenle de Rakka operasyonunun kadınlar için önemli bir yeri olduğunu söyleyen Cihan Şex Ehmed, ‘Kobanê’de direnen kadınlar yolumuzu aydınlatıyor’ dedi

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, 10 Aralık’ta startı verilen ‘Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesi’nin’ ikinci aşamasını ve kadınların operasyondaki yerine dair değerlendirmelerde bulundu. Gazete Şûjin’a konuşan Cihan, Kobanê’de edinilen tecrübelerin Rakka hamlesine önemli bir zemin teşkil ettiğini söyledi.

Birçok köy özgürleştirildi

Hamlenin başladığı tarihten bugüne kadar birçok köyün DAİŞ çetelerinden temizlendiği bilgisini veren Cihan, ikinci aşamada Eyn İsa ve Kadriye’den harekete geçen iki kolun birleştirildiğini belirtti. Hamlenin başarılı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Cihan, “Savaşçılarımız bundan sonraki hamlelerde güçlü bir şekilde yürüme iddiasına sahipler” dedi.

Bayrağı hep ileri taşıdılar

Rakka hamlesinin kadın öncülüğünde başladığına dikkat çeken Cîhan, YPJ’nin Rojava Devrimi’nin başladığı günden bu yana üstlendiği tarihi sorumluluğunu sürdürdüğünü söyledi. Cihan Şex Ehmed, “Rojava Devrimi’nin başladığı günden itibaren hem Rojava hem de Kuzey Suriye topraklarında kadınlar hep en önde savaştılar. Kobanê belki bunun en somut örneği idi. Kadın savaşçılar, hamlelerde edindikleri tecrübelerle mücadele bayrağını ileriye taşıdılar” dedi.

9cihanKadınların öfkesi büyük

Êzidî kadınlarının ve hala DAİŞ çetelerinin tehdidi altında yaşam süren kadınların kurtarılması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Cîhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hamlede yer alan kadınların büyük bir öfkesi de var. Çetelerin hilafet başkenti olarak adlandırdıkları Rakka’da binlerce kadın, zulüm altından en vahşi yöntemlerle katledildi. Kadınların satıldığı pazarlar kuruldu Rakka’da. Hala binlerce kadın DAİŞ çetelerinin tehdidi altında. Oluşturmaya çalıştıkları korku halinden halkımızı kurtarmak istiyoruz.”

İradesiz değiller

Cihan Şex Ehmed, kadınların artık dillendirildiği gibi ‘iradesiz veya güçsüz’ olmadığını, kendi savunmasını yapabildiğini belirtti: “Kadınlar varlığını anlamlandırmak için önemli bir mesafe kat etmiştir. Kadınların renginin yansıyacağı demokratik bir Suriye inşa edeceğiz.”

‘Israrla yürüyoruz’

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin yıldönümünün yaklaştığını hatırlatan Cihan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kobanê kadınların ve halkın özgür yaşaması için binlerce şehidin kanıyla sulanan bir direniş kalesidir, özgürlük kalesidir. Kobanê’de elde edilen tecrübeler bu hamlemizde de bizim yolumuzu aydınlatmakta. Rakka hamlesinin de Kobanê zaferinin bir devamı olarak Rakka’nın özgürleştirilmesi ile sonuçlanmasını amaçlıyoruz. Israr ve büyük bir moralle yürüyoruz.”

RAKKA

EN SON EKLENENLER