3 dilde erbane ile ‘Hayır’

KHK ile kapatılan MKM Kadın Erbane Grubu, üç farklı dilde ‘hayır’ şarkıları yaptı. Kadın sanatçılar, ‘Zulüm rejimini yıkmak için hep birlikte hayır şarkıları söyleyelim’ diyor

KHK ile kapatılan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Adana Şubesi’nin Kadın Erbane Grubu, türkü ve erbanelerle “hayır”ı örgütleyeceklerini söyledi. Kürtçe, Türkçe ve Arapça hazırladıkları “Hayır” şarkıları ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de alanda olacaklarını ifade eden grup, kadınların erbane ve ulusal kıyafetleri ile “hayır”ı haykıracaklarını söyledi.

Türkülerle ‘hayır’

MKM’li kadınlar olarak referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını söyleyen Kadın Erbane Grubu Sanatçısı Rozerin Dolaşır, erbaneler ve zılgıtlarla sokaklarda ve alanlarda üç dilde “hayır”ı haykıracaklarını söyledi. AKP’nin MKM’yi kapattığını ama sanata engel olamayacaklarını ifade eden Dolaşır, “Kurumumuz kapatılmış olsa da elimizde erbanelerimizi alıp sokak sokak türküler söyleyerek ‘Hayır’ı örgütleyeceğiz” dedi. Kadın Erbane Grubu Sanatçısı Gülistan Özbay ise, “Devlet kurumumuz olan MKM’yi de kapatarak üzerimizde baskı oluşturmaya çalıştı. Bu zulüm ve baskı sistemine karşı tüm alanlarda ‘Hayır’ı haykıracağız. Çünkü sesimizi kesemezler” dedi.

3 dilde şarkılar

“Hayır”ın zaferini kadınların öncülüğünde yaratacaklarını kaydeden Özbay, erbaneler eşliğinde özgürce türkü söylemeye devam etmeleri için “Hayır” diyeceklerini ve her yerde 3 dilde söyledikleri “Hayır” şarkısı ile insanlara anlatacaklarını anlattı. Özbay, “Tek adam yönetimini getiren bu sistemi yıkmak için ‘Hayır’ diyeceğiz. Bizim mücadelemiz kadın mücadelesidir. Bütün kadınları bu zulme dur demek için alanlara çağıyoruz” dedi.

ADANA

EN SON EKLENENLER